kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Perez&Ayhan

Böyle ağır bir sahada bu kadar arzulu bir mücadele karşısında denilecek bir tek şey var: Bravo... Üstelik, Galatasaray aynı saha koşullarında oynadığı Roma karşılaşmasında da büyük enerji tüketmişti. Demek ki, sarı-kırmızılı takımda fizik güç açısından sorun yok.

Ancak sahada insanüstü bir mücadele sergileyen Galatasaray'da, teknik yönetim olarak hatalar yapılıyor. Sarı-kırmızılılar gerçekten çok iyi bir takım. Bireysel yeteneklere de sahip. Ama böyle ağır sahalarda dar alanda oynamak yanlış. Tam aksine oyunu açmalısınız. Ancak bu şekilde sağlıklı pas alışverişi yapılabilir. Ama sarı-kırmızılı takım özellikle ilk yarıda topu boğdu ve bu yüzden gol pozisyonu da üretemedi.

Cimbom, 2-0 öne geçtikten sonra da daha akıllı, geniş alanda paslar yaparak kendini yormayabilirdi. Ama pas hataları ve futbolcuların yanlış yerlere koşmaları çok enerji tüketmelerine neden oldu.

Bülent Korkmaz'la Hakan Ünsal, geçmişteki formlarından oldukça uzaktalar. Lucescu, bence onların yerine defansta Emre Aşık ile Victoria'yı tercih etmeli. Capone, Perez ve Ayhan G.Saray'ı ayakta tutan oyunculardı. Çok az hatayla oynadılar.

G.Saray yenilebilirdi
Bu ağır şartlarda ikinci yarıda 3 forvetle oynayıp orta sahayla defansa o kadar yük bindirmenin anlamı neydi? Zaten skor olarak öndesin. Topun sende kalması ve oyunun kontrolunu elinde tutmayı düşünmek yerine ortada 3 oyuncu bırakmak, takımı çok olumsuz etkiledi. Samsun'un kaçan penaltı ve iki net pozisyonu gol olsa, G.Saray, sahadan belki de puansız ayrılabilirdi.

Ümit Karan'ı bir türlü çözemedim. Çok iyi mücadele ediyor, ama sürekli yanlış yerde duruyor. Ya gol yapabileceği yerlerden uzakta kalıyor ya da doğru yerdeyse bile kalabalığın arasında kayboluyor.

Mondragon, büyük kaleci. Rakip oyuncular onunla karşı karşıya kalsalar bile çekiniyorlar. İkinci yarıda yine Galatasaray'ı kurtaran adam oldu. Yalnız kalesini korumakla kalmıyor. Arkadaşlarını idare etmekte, moral vermekte ve kendisine gelen toplarla oyunu yeniden başlatmakta takımına büyük yardımı oluyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır