kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Lucescu risk aldı

İlginç bir maç oldu. Lucescu, oyuncuları dinlendirebilmek için değişiklik yapıyor. Ama dün öyle bir terslik oldu ki, bu oyuncu değişikleri az daha maçı kaybettiriyordu. G.Saraylı futbolcular sahaya, birilerine gönderme yapan bir sloganla çıktı: "Gerçek forma giy, takımın kazansın." Birdenbire bu pankart tribünlerde iki ters yoruma dönüştü: "Fatih'i satanı biz de satarız" ve karşıtı olarak da, "Cimbom'u satanı, biz de satarız."

İlk yarı sonunda G.Saray Başkanı Mehmet Cansun bu çelişkili yorumlardan tedirgin olduğunu ifade etti ve pankartın neden sahaya çıkarıldığını da bilmediğini söyledi. Neyse ki bu tartışmalar, üç günde bir maç yapan, sinirleri gergin, oruç tartışmasından sahanın ağırlığına ve her an gelebilecek sakatlıklara kadar bütün sıkıntıları göğüsleyen 11'e yansımıyor.

Allah'tan etkilenmiyorlar
Üstelik Samsun'un bir de özelliği var; G.Saray önceki 2 sezon, Avrupa Kupaları'ndan sonra Samsun'a 2-1'lik skorlarla yenilmişti. Gene geçen yıl Samsun'dan 2 lig maçında 1 puan alarak yıkılmıştı. Üstelik bu maçların çoğu yağmurlu havada oynandı. Ancak Samsun ilk yarı inanılmaz bir korkaklıkla ve yanlış taktikle adeta bu sahanın futboluna yabancılaştı.

Ağır sahaya kontratak amaçlı bir taktikle çıktılar ama defansı çok geride kurdular. Rakibe bıraktıkları mücadelesiz orta alan yüzünden, hücumda etkili olamadılar. İleriye bağlantı adamları orta alanda desteksiz kalıp sustular. Uzun boylu santrfor Mehmet Yılmaz, ilk yarı kaygan sahada yalpaladığı için bir tek top tutamadı. Topu kontrol edemeden bastırıldığı için ne dönüp depar yapabildi, ne de pas verebildi.

Vedat, Mehmet'i coşturdu
Ama ikinci yarı Vedat ona top tutma ve yüzünü çevirme şansını tanıdı. Hatta gene çok tehlikeli bir pozisyonda ayağı kayıp yere düştü, başka bir fırsat daha seyrettik ve ilk yarıdaki yorumun tamamıyla dışında bir Mehmet Yılmaz örneğine şahit olduk.

Halbuki ilk yarı maç 2-0 olana kadar Capone'den bir tek hava topu bile kapamadı. Hem hareketsiz, hem ağırdı. Onun yanındaki Ertuğrul gene ilk yarı çakılı santrfor gibi oynarken yağmur olmasa ıslanmayacaktı. Penaltıyı niye ona attırdılar ki? Sahanın kaypaklığına en çok direnenlerden biri oydu. Nitekim Samsun'un ilk yarıdaki ilk kontratağı Müslüm'den geldi. 30 metre top süren bu yere yakın adam gol atıyordu, Capone zorlukla engelledi.

G.Saray hep soldan oynuyor. Ümit Karan dün gayretliydi ama çok fırsat kaçırdı. Hasan inanılmaz bir taktik futbol oynadı. Hakan'ın her ileri çıkışında onun boşluğunu doldurdu. Adeta yer değiştirerek o kanadı çökerttiler. Mondragon 72. dakikada inanılmaz iki top çıkarttı. Hakem Murat Ilgaz dün akşam iyi bir yönetim sergiledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır