kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sergen'den sevgilerle

Cimbom'un son İmparator'u, 5 dakika içinde biri penaltıdan 2 golle, soğuk gecede herkesin yüreğini ısıttı. İkinci devrede ise tribüne çıktı! Sergen'siz G.Saray 60'tan sonra yoruldu. Bir penaltı kaçıran Samsun bir topu da direğe nişanladı. Cimbom 23 saat sonra zirveyi geri aldı
Galatasaray, yağmur çamur dinlemedi, F.Bahçe'yi liderlikte 24 saat bile oturtmadı. Maçtan saatler önce başlayan yağmur hem tribünleri hem de sahayı vurmuştu. Bu yağışın futbolu da olumsuz etkilemesi kaçınılmazdı. Dün Ali Sami Yen'de top kontrolu çok zordu. Futbolcuların attığı paslar bazen çamurda yavaşlıyor, bazı yerlerde de ıslak zeminde hızlanıyordu.

Bu ortamda, Şampiyonlar Ligi ikinci turunda oynanan Roma maçının yorgunluğuna rağmen (Lucescu, salı gecesinin ilk 11'inden sadece iki ismi değiştirmişti), sarı-kırmızılılar maça hızlı başladı. Maçta henüz 30 saniye dolmamıştı ki, Perez sağdan daldı. Ortası defanstan döndü. Fransız, bu kez şutladı; üstten aut. 10. dakikada aynı bölgeden Ayhan hızla girdi, şutu kaleci Allum'dan döndü. Ayhan 2. kez orta denedi ancak arambolden sonuç çıkmadı.

Samsun tuzağa düştü
14'te Müslüm'ün tehlikeli atağında Capone, rakibini, ağır sahayla da boğuşmasından da yararlanarak ceza sahasında şut çekemeden bastırdı. 20'de Ergün'ün füzesini Allum kornere çeldikten sonra, G.Saray frene bastı.

G.Saray 10 dakika kadar rakibinin topla oynamasına izin verdi ve birçok Avrupa devini düşürdüğü kontratak tuzağıyla Samsun'u da vurdu. Capone-Ayhan-Hakan paslaşmaları sonunda top soldan kaçan Hasan'ın koşuyolundaydı. Yıldız futbolcu, topu stop ettikten sonra çalım sevdasına kapılmadan (Hayret!) hemen kesti. Uygun durumdaki Sergen, kafayla perdeyi açtı: 1-0.

Golden 4 dakika sonra Ayhan sağdan kesti. Ercan kale sahasında düşerken topu kornere attı. G.Saraylılar'a göre müdahale elle, Samsunlular'a göre göğüsleydi. Hakem Murat Ilgaz, G.Saraylılar'la aynı fikirde olunca penaltıda topun başına Sergen geçti ve skoru 2-0'a taşıyıp takımını rahatlattı.

16 dakikada 3 gol kaçtı
İkinci yarının başında inisiyatif yine G.Saray'daydı. 48'de Hasan soldan sokuldu. Arif'le verkaçı sonrası ceza alanına girdi. Kaleyi cepheden görürken köşelere vurmak yerine, geçen sezon sık sık yaptığı gibi kaleciyi delmeyi deneyince top Allum'da kaldı. Bundan sonra 3 pozisyon daha yakaladı sarı-kırmızılılar. Fakat 53'te Arif, 55'te Ümit, 69'da Serkan'la golü bulamadı.

70'te Samsun'un saman alevi gibi parlaması vardı. Ertuğrul önce penaltı (üstten aut), sonra kafa, sonra röveşata denedi ama Mondragon'u geçemedi. Deneyimli golcü 75'te de direğe takıldı.

Oyunun son bölümünde G.Saray, üçüncü gol için yüklendi. 79'da Serkan, Allum'u da geçti. Sağ çaprazdan açısını kaybederken yaptığı şut-orta karışımı vuruş, Ercan tarafından uzaklaştırıldı.

Bu kadar ağır sahada bu kadar pozitif oynayan G.Saray, 3 puanı haketmişti ve bunu da başardı.

Emrah KAYALİOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır