kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Melek öğretmen dert küpü

Lenf kanseri olan, omuriliğinde kıkırdak kopması görülen edebiyat öğretmeni Melek Erdal, şimdi de kefil olduğu öğrencisi yüzünden 200 milyar lira borçla karşı karşıya
Lenf kanseri olan, 7 ay önce de omuriliğinde kıkırdak kopması meydana gelen Antalya Anadolu Teknik Lisesi Edebiyat Öğretmeni Melek Erdal, şimdi de kefil olduğu öğrencisi yüzünden zor günler yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerini kefil ederek, yurtdışında doktora yapmak için burs alan ve bir daha Türkiye'ye dönmeyen bir öğrencisinin, faizleriyle birlikte 200 milyar lirayı bulan tüm borçlarını, okulun 3 öğretmenine ödetmek istiyor.

ÖNCE AŞK ACISI
Mesleğinin ilk yıllarında evli bir meslektaşıyla yaşadığı ümitsiz aşktan sonra evlenmeme kararı alan ve kendisini mesleğine veren Melek Öğretmen'in öğrencileri arasında eski devlet bakanlarından Abdullah Gül de bulunuyor. Yüksek Öğretmen Okulu'nda Devlet Bakanı Fikret Ünlü ile dönem, eşi Ülker Ünlü ile de sınıfı arkadaşı olan Melek Erdal'ın sıkıntıyla geçen hayatı 4 yıl önce lenf kanserine yakalanması ile kabusa dönmüş. Hastalığına rağmen mesleğini bırakmayan Melek Öğretmen'in, 7 ay önce de okul bahçesini ağaçlandırırken omuriliğinde ''kıkırdak kopması'' olmuş. Ancak onu asıl üzen kefil olduğu öğrencisi yüzünden başına gelenler. Melek Öğretmen bu olayı şöyle anlattı:

ASIL ŞİMDİ YIKILDI
''Okulumuza daha çok, Antalya'nın gecekondu mahallerinde yaşayan ailelerin öğrencileri gelir. Çok başarılı olan öğrencilerimden, adını söylemek istemediğim birisi, 1990-1991 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nü kazandı. Çok zeki ve çalışkan olan bu öğrenci, üniversiteyi de başarıyla tamamladı. Öğrencim, daha sonra Bolu İzzet Baysal Üniversitesi adına ABD'de doktora ve master yapmak üzere burs kazandı. Bu öğrenciye burs alabilmesi için ben ve aile huzurlarının bozulmaması için adlarını açıklamayacağım okul idarecisi olan 2 arkadaşımla birlikte kefil olduk. Ancak ABD'ye giden bu öğrencimden bir daha haber alamadık. Geçtiğimiz günlerde de Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim Genel Müdürlüğü, öğrencinin eğitim masrafı olan 200 milyar lirayı bizden istedi. Ben yalnız yaşayan bir öğretmenim. Maaşımdan başka bir gelirim de yok. Diğer arkadaşlarım da aynı durumda."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır