kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Minare faciası

Bütün yurdu etkisi altına alan kötü hava koşulları Kayaş'ta dün bir faciaya yol açtı. Ebubekir Sıddık Camii'nin yıkılan minaresi namazdan çıkan insanların üzerine devrildi, 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı
Tüm yurdu saran kötü hava koşulları yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Ankara'da bir cami minaresinin çökmesi sonucu 2 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. İstanbul'da ise sağanak yağış özellikle trafiğin aksamasına yolaçtı. Ankara Kayaş'ta bulunan Ebubekir Sıddık Camii'nin minaresi dün gece 20.00 sıralarında şiddetli fırtınaya dayanamayarak yıkıldı. Bu sırada teravih namazından çıkmakta olan Vasfi Çağtekin ile Mithat Köreken öldü. Yaralanan Mahmut Alsaç (21), Murat Efe (41), Sefa Efe (12), Ahmet Özmen (46) Asım Dolu (44), Osman Bilir, Fazlı Gürsoy hastaneye kaldırıldı. Bir yaralı da ayakta tedavi edildi. Caminin diğer minaresinin yıkılması olasılığına karşı çevredeki bazı evler boşaltıldı. Olay yerinde incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek caminin diğer minaresinin de 1995 yılında yıkıldığını belirterek "Bu olayda ölü ve yaralı yoktu" dedi.

Cami müezzini Rıfat Genç olayı şöyle anlattı: "Teravih namazından sonra cemaatin yarısı dışarı çıktı. Elektrikler kesikti. Mum yakmıştık. Birden gürültü koptu. Minarenin taşları balkonun önüne yığıldı, deprem oldu sandım. Kendimi içeriye atarken düştüm. Minare çöktü." Görgü tanığı İlhan Öztürk de "Çıkışlar olduğu sırada önce minare yıkıldı. Sonra elektrikler kesildi. Kısa bir panik yaşandı" dedi..

DONANLAR VE ÖLENLER...
Fırtına ve yağmur istanbul'da da etkili oldu. Öğleden sonra sağanak halinde yağan yağmur özellikle ulaşımı aksattı. Kadıköy Feneryolu İstasyonu yakınlarındaki asırlık çınarın gerilim hattının üzerine düşmesi sonucu tren seferleri 3 saat yapılamadı. Bursa ve Kütahya'da da sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Bursa'da kömür sobasından sızan gazdan bir kadın öldü. Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Ahmet Ali Şişhaneci (65) yağmur nedeniyle oluşan akıntıyı önlemek için çatıya çıktı. Ayağı kayan Şişhaneci 6 metre yükseklikten düşerek öldü. Gaziantep ve İskenderun'da iki kişi donarak yaşamını yitirdi. Burdur'un Yeşilova ilçesinde ise sobadan zehirlenen Münevver Güler (60) öldü. İzmir'de şiddetli fırtına ağaçların devrilmesine ve elektrik tellerinin kopmasına yol açtı...

4 minare daha yıkıldı
Ankara'da faciaya yol açan minare olayından başka dört cami daha yıkıldı. Karaman'da hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan şiddetli fırtına yüzünden Yunuskent Mahallesi'ndeki İmamı Azam ve Özüdoğru camilerinin minareleri yıkıldı. Zübeydehanım İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir ilçesindeki Spor Salonu ve Hükümet Konağı ile çok sayıda binanın çatıları hasar gördü. Elektrik tellerinin kopması sonucu bazı yerleşim birimleri elektriksiz kaldı. İzmir'in Şakran Beldesi ile Kınık ilçesinde iki minare fırtına nedeniyle yıkıldı.

Levent İÇGEN-İbrahim BİLEKLİ-Cihat MAT



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır