kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ankara'da indirim mehter marşı ile başladı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından, "İster bir simit, ister bir otomobil" sloganıyla başlatılan indirim kampanyası tüm yurda yayılıyor. İstanbul'dan sonra Ankara, Adana ve Bursa da "indirim" dedi.
Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) başlattığı, 120'den fazla firmanın katıldığı "indirim günleri", ekonomik kriz dolayısıyla aylardır iş yapamayan dükkân sahiplerinin yüzünü güldürdü. 24-25 Kasım tarihlerini kapsayan İndirim Günleri, dün Karum'da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Mehter Takımı tarafından çalınan marşlarla başladı. Kampanyanın piyasaya etkisini tespit etmek amacıyla Ulus Heykel ve Karum İş Merkezini gezen ATO Başkanı Sinan Aygün, insanların alışverişi kısmalarından dolayı ticaret aleminin krizde olduğunu ve bu durumdan çıkmak için tüketiciyi fişeklemek istediklerini anlattı. Aygün, Mehter Takımı'nı getirmelerinin nedenini de şöyle açıkladı: "Türkiye'yi biz bu mehterle kazandık. Milli duygularımızı ön plana çıkarmak zorundayız. O yüzden Mehter Marşı'nı çaldık."

Haftasonuna denk gelen İndirim Günleri dolayısıyla Başkent'te uzun süredir boş olan ve dükkânların bir bir kapandığı büyük alışveriş merkezleri dolup taştı. Karum'da Beymen, Polo gibi mağazaların içinde izdiham yaşandı.

Türkiye'nin birçok ilinde olduğu gibi Adana'da da birçok firma bu kampanyaya katılarak ürünlerinde büyük indirimler yaptı. M1 Tepe Alışveriş Merkezi ile Çarşı Adana'da bulunan birçok mağaza, vitrinlerini, "Bu ülke için seve seve" sloganının yer aldığı bayraklarla donatıp, yüzde 50'lere varan indirimlerin duyurulduğu afişler astı.
Haftasonu uygulanan bu özel indirimden yararlanmak isteyen Adanalılar,
cüzdanlarını kontrol ederek, alışveriş için mağazalara koştu.

Temel EREN- Hayati KILIÇ- Neslihan KESKİN- Kaan ÖZBEK



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır