kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Uçak düştü 23 kişi öldü
İsviçre'de Crossair şirketine ait jumbolino tipi bir yolcu uçağı Zürih Havaalanı yakınında düştü. Zürih polis sözcüsü, Berlin'den havalanan yolcu uçağının dün gece Basserdorf kenti yakınındaki Birchwil bölgesinde düştüğünü belirtti. 32 kişi bulunan uçak enkazından 9 kişinin sağ kurtulduğu bildirildi.

Yılın Hıyarı: Roth
Türkiye aleyhinde yaptığı sert çıkışlarla tanınan Alman Yeşiller Partisi milletvekili Claudia Roth'a, ülkesinde "Yılın Hıyarı" unvanı verildi. Almanya'nın günlük gazetelerinden Die Tage Zeitung, Yeşiller Partisi ve Avrupa Parlamentosu'nun bayan vekilini 2001'de "Yılın Hıyarı" seçti. Gazetinin bu seçimi sonrası, Die Tage Zeitung'un hiçbir muhabiri Yeşiller'in halen Rostock kentinde devam eden parti kongresine giremedi.

"Terörist Ladin Pakistan'da bir dağda kalıyor"
Afganlı bir uyuşturucu kaçakçısı, Suudi terörist Usame bin Ladin'in Afganistan'da değil, Pakistan'ın Peşaver bölgesinde olduğunu açıkladı. İddiaya göre, Ladin, Dir kentinin kuzeyindeki dağlarda saklanıyor. Alman Bild gazetesi ise Ladin'in hac mevsiminde hacı adayları arasına katılıp Mekke'ye kaçacağını öne sürdü.

1700 Taliban askeri silahıyla teslim oldu
Taliban, Kandahar'dan sonra ellerinde kalan tek kent olan Kunduz'dan da çıktı. Dün sabah ilk olarak Taliban'la birlikte savaşan 600 yabancı gönüllü silahlarıyla birlikte teslim oldu. Ardından 50 kamyonla birlikte 700 Taliban askeri de doğudaki Tacik güçlerine teslim oldu. Mezar-ı Şerif'teki Kuzey İttifakı güçlerine teslim olanların sayısı ise 400 civarında. Kuzey İttifakı da Taliban'a ait 20 pick-up, 4 tank ve 4 askeri kamyona el koydu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır