kapat
25.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Hamas'a nokta atışı

İsrail, Hamas'ın askeri komutanı Hanud'a nokta operasyonu düzenledi. Helikopterler önce Hanud'un aracına füze yağdırdı. Tanklar da araca ulaşılmasın diye yolu 15 dakika bombaladı
İsrail, Filistinli terör örgütü liderlerine tek tek suikastler düzenlemeye devam ediyor. Geçen Ağustos ayında Batı Şeria'daki ofisinde roketli saldırıya uğrayan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) lideri Ebu Ali Mustafa'dan sonra İsrail, terör örgütü Hamas'ın askeri lideri Mahmud Ebu Hanud'a şok bir operasyon düzenledi. 1995 yılından bu yana İsrail'in arananlar listesinde bulunan Hanud'un Cuma gecesi Batı Şeria'da olduğu tespit edildi. Hanud, yardımcısı ve onun kardeşi ile Nablus kentinde bir araca binmiş ve kent dışına doğru gidiyordu. Hava ve kara kuvvetlerine haber verildi. İsrail ordusu karar almıştı: Hedef, kent dışında yok edilecek.

5 SAATTE TEŞHİS ETTİLER
Kent dışında seyreden aracın karşısına 2 İsrail helikopteri çıktı. Apache tipi helikopterden birinden ilk füze atıldı. Füze, arkada oturan Hanud'u tam yüzünden vurdu ve aracın arka camından çıktı. Aracın arkası havaya uçtu. İkinci roket ise aracın hemen önüne isabet etti. Araç alev aldı. Helikopterler üslerine dönerken, İsrail tankları Hanud'un aracını top atışıyla kuşattı. Filistinliler'in yardıma gelmesini ve olay yerine ambülans göndermelerini önlemek için aracın bulunduğu yol 15 dakika boyunca top atışına tutuldu. Ardından tanklar da çekildi.

Cumartesi sabaha karşı kurtarma ekipleri bölgeye geldi. Cesetler Cenin kasabasındaki hastaneye kaldırıldı. Yüzü paramparça olan Hanud, 5 saat süren otopside sırtındaki ameliyat izi, omzundaki kurşun yarası ve ayakkabı numarasından teşhis edildi.

"KENDİ İŞİMİZİ HALLETTİK"
İsrail hükümeti de suikasti yalanlamadı. Dün sabah hükümet Sözcüsü Avi Pazner, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada "Hanud bizim terörist listemizdeki baş isimlerden biriydi. Filistin Yönetimi bu adamı çok uzun zaman önce tutuklamalıydı. Ama yapmadılar. Biz de kendi işimizi kendimiz hallettik" dedi.

Lakabı: 9 canlı kahraman
İsrail, Hanud'u ilk olarak 26 Ağustos 2000'de tutuklamak istedi. Batı Şeria'da sıkıştırıldı. Ancak İsrail askerleri yanlışlıkla birbirlerini vurdu. Hanud da omzuna aldığı kurşun yarasıyla kaçtı. Ve Filistin yetkililerine teslim oldu. Mahkemeye çıktı. Yasadışı örgüt kurmaktan 12 yıl hapse mahkum oldu. İsrail F16'ları bu kez de Nablus cezaevini bombaladı. 11 polis öldü. Hanud yine kurtuldu. Bu nedenle Filistin halkı arasında "Dokuz canlı kahraman" olarak anılıyordu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır