kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Saadet'te saatler Erbakan'a ayarlandı

SP, Erbakan'ın yasağının kalkmasından bir gün sonra ilk kongresini yapıp, genel başkan seçecek
SP, bütün hesaplarını Necmettin Erbakan'ın siyasi yasağına göre yapıyor. SP, ilk büyük kongresini de Erbakan'ın siyasi yasağı kalktıktan bir gün sonra yapma kararı aldı. 23 Temmuz 2003'te yapılacak büyük kongrede, Recai Kutan genel başkanlık görevinden ayrılarak emaneti Erbakan'a devredecek.

Anayasa Mahkemesi'nin RP'nin kapatılmasına sebep olduğu için Erbakan'a getirdiği 5 yıllık siyasi yasağın süresi 22 Şubat 2003'te doluyor. SP yönetimi, önce kongreyi yasağın kalktığı gün yapmayı düşündü. Ancak, 22 Şubat'ın Cumartesi gününe geldiğini görünce bir gün sonraya bırakıldı. Kongre 23 Şubat Pazar günü yapılacak.

ŞÖLEN YAPACAKLAR
SP'nin aldığı bu kararla, Erbakan'ın siyasi yasağının kalkmasına kısa bir süre kaldığı mesajını vererek tabanı uyanık tutmaya ve AKP'ye kaymasını önlemeye çalışıyor. Kongre, seçimden öte Erbakan'ın siyasete dönüşünü kutlama şölenine dönüşecek. Kutan da 1998'den beri koruduğu emaneti Erbakan'a devredecek. Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün "Yasağı kalktığı zaman Erbakan Hoca gelir partinin başına geçer. Yeter ki Hoca'nın yasağı kalksın. Hoca'nın yasağının kalkması halinde olağanüstü kongre bile toplarız" dedi.

Siyasi Partiler Yasası'nın 14. maddesine göre, bir siyasi partinin büyük kongresi tüzüğün göstereceği süre içerisinde toplanır. Bu süre iki yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. Olağanüstü toplantılar, genel başkanın veya merkez karar ve yönetim kurulunun lüzum göstermesi veya büyük kongre üyelerinin en az beşte birinin yazılı istemi üzerine yapılır.

Hüseyin ÖZALP



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır