kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Bu sözler kriz yaratır

Başbakan Ecevit 30 yıldır kalkınmayı köylerden başlatacakları yalanını söylüyor. Bunu söyleyen başbakanın, bırakın 21. yüzyılı, 19. yüzyılı bile anlamamış olduğu aşikardır.Ama siyasetçiler bunu söylerken yüzleri kızarmıyor ve maalesef insanımız bunlara itibar ediyor
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu, koalisyonda anlaşmazlık yaratan "Çözüm İçin Yeniden Yapılanma" programını tanıtmak için gittiği İzmir'de bu kez büyük bir krize neden olacak şok sözler sarfetti.

Mumcu, ANAP Başkanlık Divanı üyeleriyle birlikte partinin krizden çıkış önerilerini içeren "Çözüm İçin Yeniden Yapılanma" programını dün İzmir'de tanıttı. 14 ilden gelen parti yöneticilerine programla ilgili açıklamalar yapan Mumcu, Başbakan Bülent Ecevit'i sert sözlerle eleştirirken, Başkanlık Divanı üyeleri ne yapacaklarını şaşırdılar.

Mumcu, yaptıkları çalışmaya bir kesimin "Hoppala, siz hükümet ortağısınız. Bu nereden çıktı?" dediğini belirterek, "Bugünkü yapıda siyasetçinin sesinin çıkması mümkün değil" dedi. Mumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

UTANMADAN YALAN SÖYLÜYOR
"Benim bildiğim, 38 yaşındayım, siyasetçiler, hep kalkınmayı köyden başlatacaklarını söylerler. Ben biliyorum ki, Ecevit de 30 yıldır kalkınmayı köyden başlatacağını söylüyor. Ben 38 yaşına geldim halen kalkınmanın köyden başlayacağı bekleniyor. Türkiye'nin köylerinin haline bakın, köylülerin haline bakın, bir de 38 yıldır siyaset yapan ve koltuklarını hiçbir biçimde terk etmeyen bu siyaset zümresine bakın. Bir siyasetçinin, hele hele bir Başbakan'ın, 'kalkınmayı köyden başlatacağım' diyen bir Başbakan'ın, bırakın 21. yüzyılın başbakanı olmayı, bırakın 20. yüzyılı anlamış olmayı, 19. yüzyılı bile anlamamış olduğu aşikardır. Bu millet niye krize giriyor, diye sormaya gerek yok. Biz, halen kalkınmanın köyden başlayacağını söylüyoruz ve utanmadan köylüyü kandırıyoruz. Köylüye yalan söylüyoruz. 50 yıldır siyasetçiler kalkınmanın köyden yapılacağını söylüyorlar. Her sene köylü daha sefil bir vaziyette. Tarımın toplamdan aldığı pay azalıyor, ama tarım toplumu azalmıyor. Bundan daha büyük bir yalan yoktur. Bundan daha bayağı bir yalan da yoktur. Ama siyasetçiler halen bunun söylerken utanmıyorlar, yüzleri kızarmıyor ve maalesef bizim insanımız bunlara itibar ediyor."

KETUMİYETE SIĞINMAYIN
Mumcu, hiç kimsenin çağın gereksinimlerine karşı direnemeyeceğini, direnmek ve ayak sürümek isteyenlerin komik duruma düşeceğini kaydetti. Türkiye'nin birikmiş, geciktirilmiş değişimleri yapmak zorunda olduğunu da anlatan Mumcu, ANAP'ın Türkiye'ye ilişkin sorunları, analizleri yazdığını, sivil toplum örgütlerine anlattığını söyledi. MHP'ye de çatan Mumcu, "Daha iyisini yapan varsa, gelsinler. Suskunlukla ve ketumiyetin arkasına sığınarak sanki kendilerinde bir şey varmış gibi davranmaya hakları yoktur. Milletin canı burnuna gelmiştir" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   83
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   20
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır