kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Sıra İSTAÇ'a geldi

İGDAŞ, Halk Ekmek ve KİPTAŞ'tan sonra belediyenin çevre düzenlemesi işlerini yürüten İSTAÇ dosyası da açıldı. Halen 7 kişi gözaltında...
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü'nce, Belediye İktisadi Teşekkülleri'ne (BİT) yönelik soruşturma kapsamında İGDAŞ, Halk Ekmek ve KİPTAŞ'tan sonra İstanbul Çevre Koruma ve Atık Değerlendirme Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye de (İSTAÇ) el atıldı. Dün şirkete düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı. Evraklarda yapılan inceleme sonucu "yurtdışından ağaç alımlarında usulsüzlüklere rastlandığı" belirlendi.

İSTAÇ'ta görevli bazı yöneticilerin de aralarında bulunduğu 11 kişiden 4'ü DGM'ye sevkedildi. Genel Müdür Yardımcıları Mesut Köse Başkan ve Serdar Tatlı ile Murat Öztürk ve inşaatçı İlker Sarı Aydın; Savcı Abdüllaziz Özatlan tarafından sorgulandıktan sonra, mahkemeye sevk edilmelerine gerek görülmeyerek serbest bırakıldı.

'DİKTİK, KURUDU'
Diğer zanlıların da iddialara ilişkin olarak Mali Şube Müdürlüğü'nde sorgulandıkları, daha sonra DGM'ye sevkedilecekleri belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kuruluşlardaki yolsuzluk iddialarını soruşturan Hesap Uzmanları Kurulu Müfettişi Candan Eren'in raporunda "ağaç" yolsuzluğu şöyle anlatılıyordu:

* Belediyeden Albayraklar'a para pompalanması için en basit ve en önemli yol ağaç işi oldu.

* Recep Tayyip Erdoğan'a, seçimlerden önce aktarıldığı öne sürülen paranın önemli bölümünün kaynağı ağaç işiyle sağlandı.

* Ağaç işindeki yolsuzluğu yakalamak da imkansız. Çünkü şirket yetkilileri 'Getirdik, diktik, kurudu' mantığıyla savunma yapıyor.

Temiz Şehir Operasyonu kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Mustafa Açıkalın hakkında da gıyabi tutuklama kararı verildi.

KİMLER TUTUKLU
İGDAŞ soruşturması ile başlayan Temiz Şehir Operasyonu kapsamında bugüne kadar Albayraklar AŞ'nin sahibi Mustafa Albayrak, İGDAŞ eski Genel Müdürü M. Fuat Şengül, Pazarlama ve Satış Müdürü İ.Müjdat Oğuz, Anadolu Yakası Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Aydınlıoğlu, İroni Ajans'ın ortakları Taci Erdemir, Metin Şahin, Abdullah Topel Coşkun, Alican Balcı, Hüseyin Yılmaz ve Turan İşcan tutuklandı. Listeye dün Mustafa Açıkalın da eklendi.

Veli SARIBOĞA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır