kapat
17.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Pakistan'a mı kaçtılar?

Amerika, harekatta kesin sonuçlar elde etmeye başladı.
Kuzey İttifakı askerlerinin Perşembe gecesi Taliban ve El Kaide terör örgütünün üst düzey yetkililerini sağ olarak ele geçirdikleri gelen haberler arasında. Hangi kentte yakalandıkları açıklanmayan üst düzey yetkililerinin Suudi terörist Usame bin Ladin ve Taliban lideri Molla Ömer'in yeri hakkında önemli bilgiler verecekleri ifade edildi.

SERBEST BÖLGE'YE KAÇTI
Kabil'in istihbarat şefi Hacı Molla Kaksar'ın da saf değiştirip ABD'ye yardımcı olacağı açıklandı. Bu gelişmelerin ardından terörist Ladin ve Molla Ömer'in Pakistan'a kaçtıkları öne sürüldü. İran'ın Meşhed radyosunun haberine göre, Ladin Pakistan'ın sınır kenti Peşaver'in güneyindeki Tirah bölgesinden sınırı geçti ve Manatik-ı Azad'a kaçtı. Ladin serbest bölge olan Manatik-ı Azad'daki Peştunlar'ın arasına karıştı.

"RİCİM ZEHİRİ YAPIYOR"
Pakistanlı yetkililer ise sınırda sıkı güvenlik önlemleri aldıklarını belirterek İran radyosunun iddiasını yalanladı. El Kaide'nin beyni olarak bilinen Ayman El Zawahiri'nin nerede olduğu ise bilinmiyor. Sona yaklaştığını anlayan Molla Ömer'in de Taliban askerlerine "Kandahar'dan kaçın" uyarısı yaptığı belirtiliyor.

Ladin'le ilgili ortaya çıkan bir diğer gerçek de teröristin ricin adlı ölümcül bir madde yapımı üzerinde çalıştığı oldu. Teröristin Kabil'deki evinin mahzeninde Hint zehiri olarak bilinen ricinle ilgili belgeler ele geçirildi. Şarbondan tehlikeli olan madde, 3-5 günde kişiyi boğarak öldürüyor. Aynı evde patlayıcı yapımı ve ateşleyici sistemleri anlatan kılavuzlar da bulunduğunu belirtti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
  Kasko sigortanıza en uygun  
 rakamı ödediğinizden emin  misiniz?
Evet
Hayır
Bilmiyorum
Kaskom yok
Arabam yok
   
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır