kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Bir daha babama bile kefİl olmam

Bir de kefiller var ki mağdur olan, onların hali daha bir içler acısı. Banu Güneri de onlardan biri. Çok da samimi olmadığı bir arkadaşının "Kefil olur musun" ricasını hiç düşünmeden kabul etmiş. Alt tarafı bir imza diye düşünmüş. Hatasını ise çok da geçmeden eve gelen tebligatla öğrenmiş. Şimdi "Anneme babama bile kefil olmam" diyecek kadar isyanda. Bakın ilk andaki tepkisini nasıl anlatıyor:
"Önce 'Bu borç benim değil, niye ödeyeyim' diye düşündüm. Ciddiye almadım. Ama sonra ne kadar hatalı davrandığımı anladım. Tebligat geldiğinde borç 2-2.5 milyar lira civarındaydı. Ben cevap verene kadar 4.5 milyar lira oldu. Çünkü, yıllık yüzde 375 temerrüt faizi uyguluyorlardu. Ben kefilim diyordum hala ama bankanın acıması yoktu. Beni asıl suçlu gibi görüyordu.

Geldiler tutanak tuttular. Video, televizyon, çamaşır makinesi... Ama bilgisayar 1 milyarsa 500 milyon yazıyor. 2 milyarlık buzdolabı varsa 750 milyon yazıyor. Ama onları alıp paraya döndürmeleri de uzun süreceği için, "Bu eşyaları götürmeyelim anlaşalım" dediler. 15 gün sonra şu kadar parayı ödeyeceğiz diye taahhütte bulunduk. 2000 yılı Ağustos ayında borcu ödemeye başladım. Bu sene Ağustos ayında bitti. O zaman 450 milyon maaş alıyordum, 720 milyon nakit ödedim. Tabii evde annemin ne kadar altını varsa bozdurduk, dolarla borç aldık.

Bir daha mı, asla kefil olmam. Anneme babama bile kefil olmam."

MİNE ŞENOCAKLI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır