kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Hacze geleni vururum

Arkadaşına güvenip kredi kartını verdı. Şimdi tek kuruşunu bile harcamadığı 15 milyar borç için banka peşinde. Ama o kararlı: Sıkıysa gelsinler, silah alıp hepsini vuracağım diyor
Zordaki arkadaşına kredi kartını verdi, "Ama ödeyeceksin değil mi?" diye saf saf da sordu. Zordaki adamın hali bir başka "Ödemez miyim? Ayıp ettin" dedi. Ve çok büyük bir ayıp etti. Emanete hıyanet, tam 15 milyar lira olarak döndü Raşit Güneş'e... Raşit Bey'in önce yüzü, sonra saçı, daha sonra sakalı beyazladı. Uyurgezer oldu. Asabiyeti tüm rekorları kırdı. Biz çalıştığı fabrikaya gittiğimizde, polis sanıp, iyiden iyiye beyazladı! Durumu anladıktan sonraysa başladı esip üfürmeye: "Sıkıysa hacze gelsinler. Bir tabanca bulur, hesabı kurşunla kapatırım" diyor. Hafiften elleri titriyor, gözü seğiriyor. Bunu yapan arkadaşı! Ya diğer arkadaşları! Onlara da eğlence çıkmış: "Raşit filanca banka kredi veriyor" diyor ve hastalıklı bir sırıtma yerleşen Raşit Bey'in suratına bakıp pis pis gülüyorlar. Raşit Bey'in kafası yine tabancaya gidiyor. Neyseki tabanca yok. Zira tabanca alacak para yok. Ahh bir kredi kartı bulsa da, bir otomatik makineli alsa. İşte o zaman bankaların BBDK'dan daha çok korkacakları bir sorunu olacak. Bir de sinir bozan arkadaşlarının.

Raşit Bey'le karşılaşmamız işte böyle oldu. Kimi zaman üzüldük, ama daha çok gülerek konuştuk içler acısı halini... Sohbet sırasında çok güldüğüm için ondan defalarca özür diledim. Yine özrümü tekrarlıyor ve sözü ona bırakıyorum.

ÖDEYEMİYORUM, ASSINLAR

*Ne kadar borcunuz var?
Ben zaten 500 milyon çekmiştim, 2 milyar da o arkadaşım çekmiş. Ek kart da vardı. Oradan da çekmiş. Tam 3 milyar 300 milyon olmuş. Aradan 11 ay geçti. Yüzde 375 temerrüt faizleriyle bir borç geldi 15 milyara lira. "Beyefendi arkadaştır" dedim ama kalbi bozukmuş, vicdansızmış. Bir 50 milyon verdi, sonra 100 milyon, böylece 900 milyon lirasını ödedi. Ama o paralar faize bile yetmedi.

*Bu parayı nasıl ödeyeceksiniz?
Bilmiyorum. Günde 104 milyon faiz biniyor. Asgari ücretle çalışıyorum. Benim bu borcu ödemem imkansız. Hapiste yatmaya bile razıyım ama borcum silinmiyor. Allah göstermesin aklıma kötü kötü şeyler geliyor.

*Yine de durumu kabullenmiş bir haliniz var...
Ne yapacaklarsa yapsınlar! Ödeyemiyorum. Gelip assınlar!Maaşımın üzerinden bu borcu ölene kadar ödemeye razıyım. Ama yetmiyor. 9 ay içinde saçım sakalım bembeyaz oldu. Karım hasta hiçbir şeyden haberi yok. Neyin var diye sorup duruyor. Uyurgezer oldum. Hayatla alakam kalmadı. Arkadaşlar hep dalga geçiyor. Reklam oldum...

*Hacze gelmediler mi?
Hayır. Ama hacze gelenlere evden iğne bile vermem. Devlet de gelsin. Beni asacaklarsa assınlar. Vermiyorum. Ödeyemiyorum. Bir buzdolabım var bir televizoynum. Onlar çocuklarımın rızkı. Hayatta vermem. Çeker silahı bankacıları öldürürüm. Vururum. Çocuğumun tek eğlencesi televizoyn seyretmek başkasının evine mi gitsin. Hayatta vermem.

MİNE ŞENOCAKLI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır