kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Maradona'yı hiç unutmayacağız

Pele ile birlikte dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen Maradona, Arjantin Milli Takımı'nın Dünya Karması'nı 6-3 yendiği karşılaşmayla futbola veda etti.
Arjantinli futbol yıldızı Diego Maradona, Buenos Aires'in Bombonera Stadı'nda yapılan ve 50 bin kişinin katıldığı jübile maçıyla futbol hayatını noktaladı. 41 yaşındaki efsanevi oyuncunun formasını giydiği Arjantin Milli Takımı, jübile maçında Dünya Karması'nı 6-3 mağlup etti. Dünya Karması'nda Cantona, Stoichkov, Suker, Matthaeus, Kolombiyalı kaleci Higuita gibi eski yıldızlar yer alırken, Maradona penaltıdan iki gol kaydetti. Maradona'nın 30 metreden vuruşunu Higuita akrep stiliyle kurtararak, İngiltere maçındaki nefis hareketini tekrarladı. Arjantin'in diğer gollerini Aimar (2), Castroman ve Claudio Lopez atarken, Dünya Karması'nın golleri Suker, Cantona ve penaltıdan Higuita'dan geldi.

Pele'ye tuzak soru
Maradona ile birlikte dünyanın gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olarak gösterilen ve FIFA tarafından birinci ilan edilen Pele de Maradona'nın jübilesinde yer alanlardandı. Maç öncesi düzenlenen basın toplantısında, Pele, Arjantinli bir gazetecinin, "Dünyanın en iyi ikinci oyuncusu olmak nasıl bir duygu?" sorusuna "Sonuncu olmaktansa ikinci olmak daha iyidir" şeklinde yanıt verdi. Maradona'nın jübile maçını Şeref Tribünü'nden izleyen Pele, "Böylesine bir maçı, futbola verdiği mutluluk adına haketmişti. Burada olmak büyük şeref" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır