kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İyi ki döndün Okan

Avusturya maçı, Türk Milli Takımı'nın Dünya Kupası finallerine gitmesi yönünde büyük bir adım olurken, Okan'ın da dönüşü gerçekleşti. Attığı gol ve mükemmel oyunuyla takımımızı galibiyete taşıyan yıldız futbolcu, "Hem benim, hem Milli Takım için güzel günler başladı. Avusturya'nın İstanbul'da da şansı yok" dedi
Viyana'da önceki gün tam bir Okan şov izlendi. Bu sezon hem kulübü İnter, hem Milli Takım'da sorun yaşayan, takıma giremeyen yıldız futbolcu, Avusturya karşısında attığı gol ve oyunuyla kalitesini bir kez daha kanıtladı. Okan, başkalarının söylediklerinin çok önemli olmadığını, kendi kalitesinden hiçbir zaman kuşku duymadığını söyledi.

Okan'ın başarılı performansı kendisini takıma almayan İnter Teknik Direktörü Hector Cuper'e de net bir mesaj oldu. Karşılaşmayı izleyen İtalyan Corriere dello Sport Gazetesi yazarı Stefano Raccemani, Okan'a övgü yağdırdı. Raccemani, bu kadar güçlü bir oyuncunun İnter'de yedek kalmasının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Güneş'le sorunu yok
Önceki gün Okan'ın ortaya koyduğu mükemmel performans, Milli Takım'a muhteşem bir dönüş yapması anlamına geliyor. Çünkü Norveç maçında oyundan çıktıktan sonra Şenol Güneş'in elini sıkmayan Okan ile hocasının arası gereksiz bir biçimde açılmıştı.

Şenol Güneş, sonraki iki milli maçta Okan'ı ilk onbire almayarak bir anlamda tavır koymuştu. Ancak bu ikili, Moldova maçı öncesi buzları eritti. Güneş, Okan'a güvenip hem Moldova'da, hem önceki akşam ilk onbire koydu, o da bu güveni boşa çıkarmadı.

Her fırsatta tekme attılar
Avusturya maçında o kadar hırslı ve arzulu bir Okan vardı ki, zaman zaman rakipleriyle gerginlikler yaşadı. Sahaya Milli Takımımız'ı durdurmak için sertliğe başvurma taktiğiyle çıktığı açıkça belli olan Avusturyalılar, en çok ele avuca sığmayan Okan'a tekme attılar. Maç içinde sık sık Okan ile Avusturyalı futbolcular arasında tartışma yaşandı.

Okan bu tartışmalar sırasında bir de sarı kart gördü. Grup maçlarında görülen kartlar baraj maçlarına taşınmadığı için İstanbul'daki rövanş karşılaşmasında cezalı olmaktan kurtuldu. Bu sarı kart Okan'a bu tür durumlarda daha dikkatli olması gerektiği konusunda uyarı oldu.

'Daha farklı olabilirdi'
Milli futbolcu, kendi performansı ve takımımızın aldığı galibiyet ile ilgili konuşurken, "Hepimiz çok iyi hazırlandık. Bunun da karşılığını aldık. Benim iyi oynamam ve gol atmam takımın başarısını getirdiği için önemli. Yoksa biz kendimize oynamıyoruz. Ama İnter'de yeterince oynamadığım için yaşadığım sıkıntı hafiflemiş oldu" dedi.

Okan, Avusturya karşısında daha farklı da kazanabileceklerini söylerken, "Ama tek fark bizim için yeterli. İstanbul'da da kazanarak Dünya Kupası finallerine gideceğiz" dedi.

Fatih DOĞAN



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır