kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Zirve yine Afrika'nın

Avrasya Maratonu ve 15 kilometrelik koşuya, 41 ülkeden toplam 741 sporcu katılırken; maraton bayanları Ukraynalı Ludmilla Puskine kazandı
Dün yapılan 23.Avrasya Maratonu'nu Etiyopyalı atlet Turbe Biedasou 2.18.21'lik derecesiyle kazanırken; Beşiktaş İnönü Stadı'na Yugoslav Sreten Ninkoviç ile birlikte giren Bedasou, finiş çizgisine 1 metre kala rakibini geçerek ilk sırayı aldı. Maratonda, Yugoslav atlet Ninkoviç, 2.18,22'yle 2. olurken, Faslı atlet Erraoui Mouhammed de 2.18.35'lik derecesiyle 3.lüğü kazandı. Yarışın ilk 20 kilometresini 3. sırada geçen Türk atlet Zeki Öztürk ise ilerleyen kilometrelerde aynı performansı gösteremeyerek gruptan koptu ve 2.23.07'lik derecesiyle maratonu 6. sırada tamamladı. Milli takıma alınmayan Öztürk, bu derecesiyle organizasyon içinde gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda da birinci oldu. Türk atletlerden Cihangir Demirel, 2.24.10'la yedinci, Ahmet Ali Baş ise 2.27.38'lik derecesiyle sekizinci sırada yer aldı. Maraton ikincisi Yugoslav sporcu Sreten Ninkoviç, Balkan Şampiyonu olurken, Romanya'dan Arthur Vianosmikos 2.22.18'le ikinci sırayı aldı.

Maraton bayanlarda ise Ukrayna'dan Ludmila Puskina, 2.38.21'lik derecesiyle birinciliği, Mehtap Sızmaz 2.39.13'le ikinciliği ve Bulgar Milka Mihailova da 2.40.39'la üçüncülüğü aldı. Türk sporcu Mehtap Sızmaz ayrıca, Türkiye Şampiyonası ve Balkan Şampiyonası'nda da ilk sırayı elde etti.

Geçen yıla oranla katılımın hayli düşük olması dikkat çekerken, Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün verdiği startla başlayan koşuya yaklaşık 2 bine yakın sporsever katıldı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır