kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Krizden siyasi fırsat kollamayın

MHP lideri Bahçeli, krizden siyasi fırsat kollayanları uyardı, 2002'nin daha iyi bir yıl olacağını söyledi
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin içinde bulunduğu krizin aşılamayacak bir kriz olmadığını, ancak böyle bir durumdan siyasi fırsat kollanmasının hiç kimseye yararının olmayacağını söyledi.

Çeşitli açılış ve temel atma töreni için dün Isparta'ya gelen Bahçeli, Belmaş Toplu Konutları'nın anahtar teslim törenine katıldı, Yedişehitler Pazaryeri'ni hizmete açtı, Halıkent Pazaryeri'nin temelini attı. Bahçeli, törenlerde yaptığı konuşmalarda da "2002 yılı, bütçeye ilave edilecek gelir artırıcı tedbirlerle daha iyi bir yıl olacaktır" dedi. Türkiye'nin yıllardır çözüm bekleyen ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya bulunduğunu, bu sorunların bir çoğunun henüz çözüme kavuşturulamadığını söyleyen Bahçeli, "İnsanlarımızın ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu bilmekteyiz. Şu bir gerçektir ki ekonomik kriz vardır ve yaşanmaktadır. Ancak bu kriz, aşılamayacak bir kriz değildir" diye konuştu.

Bahçeli, bunun için karamsarlığa düşmenin, güveni kaybetmenin, ülkede bir güvensizlik ortamı yaratmanın, böyle bir durumdan siyasi fırsat kollamanın hiç kimseye yararının olmayacağını belirtti.

2002 bütçesini, "acı bir bütçe" diye niteleyen Bahçeli, bütçenin büyük çoğunluğunun cari harcamalar ile faiz ödemelerine gideceğini, Türk insanının beklentisi olan yatırımların düşük kalacağını, bununla birlikte bütçeyi başarılı kılacak tedbirler uygulandığında, 2002'nin daha iyi bir yıl olacağını kaydetti. Bahçeli, bir soru üzerine TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan'ın hükümete yönelik eleştirileri için de "Abartılı eleştiriler Türkiye'ye çıkış sağlamaz" dedi.

O SAVCIYI GÖZDEN GEÇİRMELİ!
MHP lideri Bahçeli, Ankara DGM Savcısı Hakan Kızılarslan'ın Atatürk'ü Anma töreninde yaptığı konuşmaya sert çıktı. Kızılarslan, "Ülke ekonomik bunalıma sokulmuş, devletle ilgili pek çok karar emperyalist ülkelerce dikte ettirilir hale getirilmiştir. Bu konuda kastı olmayanlarsa gaflet ve delalet içine düşmüşlerdir" demişti. Bahçeli, dün bu sözlere şu tepkiyi verdi: "Bunu Türkiye Cumhuriyeti'nin savcısı mı söylüyor? O savcıyı gözden geçirmek lazım. Türkiye Cumhuriyeti nasıl dışarıdan direktif ve emir alabilir?"



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   80
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   21
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır