kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Meclis-i Mebusan

BİR SEFER

Küçülen devlet
Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılma planı ile başlayan tartışmalar, koalisyon ortakları arasında da probleme yol açtı. Bir yandan küçülmeye çalışan devlet, diğer yandan "Bir kişi için" tren seferi yapıyor. 110 kişilik trende, tek kişi gidip geliyor. Nasıl mı?

Ulaştırma Bakanı Oktay Vural'ın talimatı ile 27 Ağustos 2001 günü, bavul ticaretinin geliştirilmesi için Van'dan İran'ın Tebriz kentine tren seferi düzenlenmeye başlandı. Bu hat için 110 yolcu kapasiteli vagonlardan oluşan bir tren tahsis edildi. Aradan geçen 2.5 ay içinde Van'dan Tebriz'e toplam 17 yolcu gitti. Tebriz'den Van'a da 32 kişi geldi...

Vural, geçen hafta TBMM'de, bakanlığının bütçe görüşmeleri sırasında bu seferin 6 aylık bir deneme için yapıldığını açıkladı. Ama 110 kişi kapasiteli trenler, 2.5 aydır Van-Tebriz arasında kimi zaman bir, kimi zaman iki yolcu ile gidip geliyordu.Türkiye 26 yıldır da İstanbul-Ankara arasında hızlı tren projesini tamamlamaya çalışıyor. Bu projenin bitirilebilmesi için tam 110 milyon dolara ihtiyaç var. 1975 yılından bu yana harcanan miktar ise 615 trilyon lira. Ankara, hızlı tren projesini bitiremese de, tek kişilik tren seferi yapıyor...

BİR İHALE

Çankaya'daki olay
TBMM'de Cumhurbaşkanlığı'nın 2002 bütçesi görüşülürken raporlarının satır arasından bir olay gün ışığına çıktı. Çankaya'da Devlet Denetleme Kurulu için çalışma binası yapılıyordu. Ama devletin en yüksek teftiş birimi olan DDK'nın inşaatında da garip işler döndü. Sahte belge ve teminatların yanı sıra, taahhütler kötü niyetle yerine getirilmedi. Hileli malzemeler saptandı. İhale iptal edilip soruşturma açıldı. 8 Kasım 2001'den itibaren de, firmaya bir yıl süreyle kamu ihalelerine girme yasağı getirildi. Devleti denetleyen kurum bile, usulsüzlüklere alet edilmek istendi.

BİR OLAY

Başkana dayak
Ankara kulisleri, bir siyasi partinin genel başkan yardımcısının başına gelen olayla çalkalanıyor. Muhalefet partisinin etkin ismi, Kızılay'daki genel merkez binasından çıkarken resmen dövüldü. Kapı önündeki vatandaş, kendisine verilen sözlerin yerine getirilmediği gerekçesiyle aynı zamanda eski bir bakan olan politikacıya saldırdı. Peş peşe iki yumruk attı. Üçüncü yumruk gelirken araya şoförler girdi. Onlar da yumrukçuyu dövdü. Saldırı hasarlı bir biçimde atlatıldı.

EMİN ÖZGÖNÜL



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   80
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   21
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır