kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

'Derviş, meleklerin cinsiyetini tartışan papazlara benziyor'

Devlet Bakanı Kemal Derviş'in kabinede bayan basan olmamasını eleştirmesi ve "Bakanlar Kurulu'nda içim kararıyor" sözlerine tepkiler sürüyor. Derviş'e en ilginç tepki ise Saadet Partisi'nden geldi.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, Devlet Bakanı Kemal Derviş'i, İstanbul kuşatma altındayken, meleklerin cinsiyetini tartışan papazlara benzetti.

Esengün, dün parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'yi felaketlere sürükleyen iktidarın tedbir almak yerine kabinede neden kadın bakan olmadığı tartışmalarıyla uğraştığını belirterek şunları söyledi:

"Bu tartışma, İstanbul kuşatma altındayken, meleklerin cinsiyetini tartışan papazların tartışmalarını andırıyor. Ülke her yönüyle kuşatma altındayken, Sayın Derviş, öncelikle ekonomiyi düzeltmek durumunda iken, kabinenin cinsiyeti ile meşgul oluyor. İşte Türkiye'yi yönetenlerin hali."

Esengün basın toplantısında Afganistan operasyonuna da değindi, "Türkiye'nin, Kuzey Irak'a girerek ilhak etmesi, sınırların yeniden çizilmesi" yönünde senaryolar yazıldığını söyledi. Bunun fevkalade tehlikeli olduğunu söyleyen Esengün, bugün Irak'a ve diğer ülkelere yeni sınırlar isteyen güçlerin, yarın İsrail ve Ermenistan'ın menfaati için Türkiye için de planlara girişebileceğini ifade etti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   131
MHP   127
ANAP   80
DYP   82
AKP   52
SP   48
BAĞIMSIZ   21
BOŞ   9
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır