kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Haftanın ajansını

Hazırlayan: Zeynep Kurtbay Pirebaş, zkurtbay@sabah.com.tr

faks: 0212 315 83 47

PARTİ

Trance'a doğru
Clubberlar, güneye iniyor. Rota Antalya Olimpos. Love Techno Trance Party'nin kaptanları İsrail, Almanya ve İsveç'li DJ'ler. Üç gün sürecek olan partide isteyen tulumlarıyla çadırda uyuyacak, isteyen fiyatları 5-12 milyon lira olan civardaki ağaç evlerde, bungalovlarda kalacak. Percussion Club, parti boyunca ücretsiz dersler verecek. Biletler Pamukkale Turizm ile ulaşım dahil 70 milyon ya da Alternatif Tur ile ulaşım dahil 50 milyon lira. Yok yalnızca bilet derseniz 20 milyon lira. bilgi için tel: 0535-326 65 35 (Murat Lahur), 0212-252 78 38 (Ferial Derbent)

VİTRİN

Adalı tutkular
Kıbrıslı şair M.Kansu yazdı, Marmara adalı ressam İsmet Değirmenci çizdi. Deniz ve gökyüzü arasına bırakılmış koskoca 'gemi'nin öyküsü, adalıların kalemiyle 'İki Ada'da buluşuyor. Fok Yayınları'ndan çıkan kitap, dize dize kimi zaman bir kaçış, bir sürgün yeri olan, kimi zamansa arınma ve yeni başlangıçlara adım atılan iki ayrı adanın kıyılarına götürüyor sizi...

Bir çift el
"Annesinin karnında kendi halinde yaşayıp giderken bir el uzandı ve tutup fırlattı beni hayatın eksenine. O gün bugündür teşekkür etmek için o bir çift ele, dokunurum binlercesine..." E. Ahmet Koraltan, Çınar Yayınları'ndan çıkan 'Hikayeden Şiirler' kitabında 1957'den günümüze kulaç atıyor.

DANS

Cumhuriyet Balosu
Gelenekselleşen Cumhuriyet balolarının bu yılki adreslerinden biri Armada Otel. Ümit İris ve Seval Uğur ikilisinin gösterisi ile başlayacak olan geceye 20'li, 30'lu yılların kıyafetleri ile gidilecek. Akşamın mönüsü de Cumhuriyet'in 10. yılından: Sarı leblebi, çerkez tavuğu, Cumhuriyet böreği, beğendili kuzu sırtı... (1 kişi 25 milyon lira, tel: 0212 638 13 70). Bir başka dans randevusu ise Pera Palas'ta. 29 Ekim saat 20.00'deki gösterinin ustaları Arjantinli çift Juan ve Vivianna (Tel: 0212 251 45 60). Aynı gece Bostancı Gösteri Merkezi'nde de Türkiye 1. Dans Yarışması yapılacak. Tango, salsa, rumba, cha cha gibi dansların yapılacağı yarışmanın sonunda Sportif Salon Dansları Derneği, dereceye girenlere kupa verecek. Tel: 0212 247 46 15.

SEMİNER

Koleksiyon meraklılarına
Feneryolu'ndaki ARTEV, antika ve sanat tutkunlarına doğru bir perspektif kazandırmak amacıyla seminerler düzenliyor. Porselen, mobilya, cam, gümüş, hat, tezhip gibi konuların uzmanları tarafından verilen seminerlere katılmak için 30 Ekim tarihine kadar kayıt yaptırabilirsiniz. Tel: 0216 449 46 75, İstanbul.

YARIŞMA

Telefon kazandıran oyun
4-23 Kasım tarihleri arasında 28 ülkede aynı anda oynanmaya başlanacak olan Nokia Game 2001'e katılabilmek için internet erişiminiz ve e-posta adresiniz olması yeterli. İpuçları oyun süresince size ulaştırılacak. Oyuncular, web sitelerini ziyaret etmek, internet oyunları oynamak, bilgileri bulmak ve sorulara cevap vermek gibi yollarla puan toplayabilecek. Finale kalan 50 oyuncu, Nokia'nın yeni model cep telefonlarıyla ödüllendirilecek. Ayrıntılı bilgi için www.club.nokia.com.tr adresini tıklamanız yeterli. Tel: 0212 275 98 55.

SERGİ

Kent düşlemi
Fransız fotoğraf sanatçısı Georges Rousse'un doğadan çok kent düşlemini yaratmaya çalıştığı fotoğrafları Fransız Kültür Merkezi'nde. Sergi 3 Kasım'a kadar görülebilir. Tel: 0212 244 44 94.

Resim serüveni
Mine Arasan'ın retrospektifleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Sergi 24 Kasım'a kadar açık.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır