kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Saygıner'den Atina'ya bilardo dersi

Semih Saygıner, dünya bilardo şampiyonlarının arasına girdikten sonra ünü iyice arttı, adı her yerde konuşulmaya başlandı. Türkiye'deki 'bilardo hastalığı' Yunanistan'a da sirayet edince, Semih'in Atina'daki hayranlarının sayısı arttı.

Tüm dünya bilardo salonlarında 'Turkish Prince' lakabıyla tanınan Semih, üst üste gelen davetler üzerine Atina'daki bilardo metr'lerine (ustalarına) ders veriyor.

Saygıner, Atina'daki hayranlarını İstanbullu -keza dünya bilardo şampiyonlarından biri olan- bir Rum vatandaşı sayesinde tanıdı. Dört yıl önce dünya dördüncüsü olmayı başaran Yorgo Sakas, Semih'i uluslararası yarışmalardaki çuha masalarında tanıdı ve hemen kaynaşıverdiler.

Yorgo'nun ısrarları üzerine Yunanistan'a birçok kez gelip giden Semih, Yunan Bilardo Federasyonu Başkanı Dyonissis Artikopulos'un da daveti üzerine Atina'daki "Billard Academy" kulübünde Yunan bilardo metr'lerine ayda iki kez ders vermeye başladı...

'KOMBİNEDE ÜSTÜME YOK'
Yunanlı "öğrencileri" tarafından çok sevilen ve sayılan Semih'i ders verirken izledik... İngilizce ders veren Semih, öğrencilerinin "tepki, soru sorma, teknik, davranış ve samimiyet açısından aynı bizim Türklere benzediğini" söylerken Yunanistan'ı ziyaret eden her Türk vatandaşı gibi "Atina'da kendisini evinde hissettiğini" de ekledi.

Semih, öğrencilerine "ıstakayı nasıl ve hangi durumlarda nereden tuttuğunu; şuttan önce kafasından neler geçtiğini; proje yaparken, şutu yalnız o sayıyı almak için değil o sayıdan sonra oluşacak kombineleri de nasıl düşündüğünü" anlatıyor... Ve "kombine kurmakta dünyada benim üstüme yok" derken mübalağa etmediğini de sözlerine ekliyor...

Semih Saygıner'in söylediklerinin ne denli gerçek olduğunu dersten sonra bir Yunanlı metr'le oynadığı dostluk maçında hep beraber gördük... Maç 50-37 Semih'in lehine bitti ve her sihirli vuruşu, salonu dolduran bilardo "hastalarının" hayranlıklarını belirttikleri parmak şıklatmalarıyla alkışlandı...

Bilardo liginde oynadığı Hollanda ile Türkiye ve Yunanistan arasında mekik dokuyan 37 yaşındaki Semih'e Yunanistan'da gösterilen ilgi çok büyük. Yakın arkadaşı Yorgo "Semih bence Türkiye'yi yurt dışında en iyi temsil eden isim. Kibarlığı, sevecenliği, samimiyeti bir yana, kurduğu dostluklarla Atinalılar'ın kalbini fethetti" diyor.

Stelyo BERBERAKİS



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır