kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Önce estetik

11 Eylül'den sonra Amerikalılar'ın lüks tüketiminde azalma olduğunu düşünüyorsanız, haksız da sayılmazsınız...
Bu 100 dolarlık yüz kremleri, tavşan kürkler ve platin bilezikler için geçerli olabilir, ama doktorların söylediğine bakılırsa bir ilginç gelişme de estetik ameliyatlardaki artış! Henüz kesin bir istatistiki bilgi için erken olduğunu söyleyen uzmanlar, yüzlerindeki kırışıklıklara daha fazla dayanamayan, kendini daha iyi hissetmek için gelen kadın hastalarda gözle görülen bir artış olduğunu da saklamıyor. Ülke genelinde doktorlar, özellikle yüz gerdirme, kolajen iğnesi ve kalça estetiklerinde, eylülden bu yana yüzde 20-30 daha fazla talep olduğu konusunda hemfikir. Bu cerrahi müdahalelerin ortak noktası en fazla birer saat sürmeleri ve iyileşme süresinin kısalığı.

Estetik Cerrahi Derneği sözcüsü Leida Snow'a göre, bunun nedeni "insanların uzun zamandır planladıkları şeyleri artık hayata geçirmeye karar vermeleri." Snow "Yeni hastalarımız da oluyor. Haklılar. Şimdi değil de ne zaman yaptıracaklar?" diyor. Bu durumu psikologlar da "insanın dış dünyası zarar görürse, içine daha çok bakar; çok para harcayacağı yerde küçük şeylerle kendini mutlu etme ve ruhunu bir an önce iyileştirme yoluna gider" şeklinde açıklıyor.

MADEM EVDEYİZ...
* İnternette alışverişte artış. Uzmanlar Amerikalılar'ın artık alışverişe gitmekten çok internetten sipariş etmenin daha 'güvenli' olduğuna inandığını söylüyor.

* Çamaşır, bulaşık makinesi ve diğer beyaz eşya alımında artış. Uzmanlar bunu da Amerikalılar'ın iptal ettirdikleri tatillerin parasını eşyaya yatırmaları olarak açıklıyor. Tabii yine sebep dönüp dolaşıp aynı yere kitleniyor: Madem evde kalacağız, evimizi güzelleştirelim...

* Müzik CD ve kaset satışlarında artış. Başta Kylie Minogue'un olmak üzere tüm sanatçıların albüm satışlarında yükselme var. Bunun açıklaması basit: Morali bozulan toplumun müziğe yönelmesi normal karşılanıyor.

* İncil ve Kuran satışlarında yüzde 50 artış. ABD'de Kuran herhalde hiç bu kadar ilgi görmedi... İnsanların dine yönelmesini de doğal bulan uzmanlar, dini kitapların baskı üzerine baskı yaptığını söylüyor. Kiliselere talepte de artış var.

* Evliliklerde artış. Saldırı sonrası duydukları acı ve güvensizlik duygusunu evlenerek gidermeye çalışan Amerikalılar, böylelikle 'hayatlarını' da bir şekilde garantiye alıyor.

* Hafif paraşüt satışı! Açıkgöz bir Amerikalı'nın icadı olan hafif paraşüt, reklamını da bir gökdelenin en tepesinden atlarken yapınca, Tayvan'dan Malezya'ya sipariş aldı. 10'uncu kattan sonrası için güvenli olan paraşüt 250 dolara satılıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır