kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Alo marangoz, mutfağında fare var

"Alo Marangoz hattı" kriz sonrası firmaların kendi kendilerine yarattığı çözümlerden sadece biri. İmamoğlu Mobilya 1985 yılında kurulmuş.
16 yıldır kendi yağıyla kavrulan firma krizden fena halde etkilenmiş. Firmanın sahibi Nazım İmamoğlu krizden sıyırmak için hizmet sektörüne girmenin önemli olduğunu kavramış ve Alo Marangoz hattını kurmuş. Şubat krizine kadar ürettiği mobilyaları satan firma, krizden sonra insanların ihtiyacı olanı üretmeye başlamış...

Alo marangoz hattı ile birlikte üç tane büyük, yedi tane küçük kamyonetten oluşan 10 taşıtlık bir ekip oluşturulmuş. Her araçta araçlı ve telsiz donanımlı iki kişi görev yapıyor. Söz konusu taşıtlar bir marangoz atölyesi kadar teknik donanıma sahip. Menteşe, sandalye bacağı tamiri gibi ufak işlerden tutun, komple mutfak rafına kadar; her işi yapıyorlar.

Alo marangoz'un hizmet sınırı yalnızca İstanbul da değil. İstenirse, Türkiye'nin dört bir yanına gitmeye hazırlar.

SÖZÜNÜN ERİ MARANGOZ
Alo marangoz hattının numarası 0800 261 51 51. Normal şartlarda bu numarayı insanlar evlerindeki dolabı, kapıyı, çekmeceyi tamir ettirmek ya da yenisini yaptırmak amaçlı alıyorlar. Anormal şartlarda da arayanlar oluyor tabii. İşin ilginç yanı da bu zaten. Nazım İmamoğlu ve ekibi başlarına gelenleri sıralarken ağzınız bir karış açık kalıyor:

á "Siz reel sektörden anlarsınız. Dolar ne olacak, ekonomi düzelecek mi?" diye soranlar çok oluyor. Borcunu ödeyemeyenler arayıp akıl danışıyor.

á Eşinden boşanmak üzere olup da dolapların sökülüp sökülmeyeceğini sormak için arayan ama bu esnada boşanma nedenlerini bütün ayrıntılarıyla anlatanlar var.

á Bir gün "Yetişin mutfağımda fare var" diye feryat eden bir kadın aradı. Kadın o kadar korkuyordu ki en yakındaki ekibi eve gönderdik. Arkadaşlarımız fareyi bulmak için dolapları söküp tekrar takmışlar. Sonuçta fare öldü, kadın rahatladı.

á "Konuşabilir miyiz?" diyenler çok oluyor. İnsanlar bizi psikolog yerine koyuyor. Biz de elimizden geldiğince konuşup onları rahatlatmaya çalışıyoruz.

á Ücretsiz 800'lü hattı 900'lü hat sanan bazı kendini bilmezler de arıyor. Hemen telefonu kapatıyoruz.

á Çocuklar en büyük sorunumuz. Arayıp ciyak ciyak bağırıyorlar.

á Bir gün bir kadın "Çabuk gelin evime hırsız girdi, kapım kırıldı" diye aradı. Kapıyı tamir etmek için gittik. Kapı tahta değil çelik kapı çıktı. El becerisiyle çelik kapıyı da yerine taktık ama; bir daha gitmeden önce kapının çelik mi tahta mı olduğunu sormaya karar verdik.

á Telefonda konuşulan bayan müşterilerin büyük bir bölümü daha sonra merkez binaya kahve içmeye geliyor. Alo Marangoz hattı sayesinde marangozluk işleri erkek işi olmaktan çıktı.

á Marangozlar verdiği sözleri tutmaması ile ünlüdür. Bugüne kadar hiçbir marangozluk işi eksiksiz ve zamanında yapılmazdı. Oysa biz verdiğimiz bütün sözleri tutarak müşterilerimizi şaşırtıyoruz.

SİBEL ARNA



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır