kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Turne işkencesi

Organizasyon bozuklukları, bomba ihbarları, organizatörlerin anlaşmazlıkları derken İbrahim Tatlıses'in Asena ve Yıldız Tilbe'yle çıktığı Avustralya turnesi adeta bir kabusa döndü
İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe ve Asena'dan kurulu ekibiyle bugünlerde Avustralya turnesinde. Ancak organizasyon bozuklukları yüzünden İbo'nun Avustralya konseri, beklenenden sönük geçiyor. Bunun üzerine Tatlıses, zararın karşılanması için ek konser düzenleme kararı aldı. Organizatörler de 700 bin Avustralya doları tutan masraflarını karşılayabilmek için bütün ümitlerini Sidney'de yapılacak konserlere bağladılar.

İbo'nun Avustralya'ya geleceği, aslında aylar öncesinden duyurulmuştu. Ancak afişlerde ne zaman gelineceği belirtilmiyordu. Turneyi düzenleyen Cumhur Terzioğlu ile Osman Ekici arasında çıkan anlaşmazlık sonucunda Terzioğlu organizatörlükten ayrıldı. Bu olay halkta "Tatlıses gelecek mi, gelmeyecek mi?" tartışmalarına neden oldu ve tartışmalar da organizasyona gölge düşürdü. Organizasyon şirketi Tatlıses ile 4 konser için 440 bin Avustralya dolarına anlaştı.

BOŞ SALONLARA SÖYLEDİ
Ancak anlaşma gereği İbrahim Tatlıses'e İstanbul'da bir miktar ödeme yapılması gerekiyordu. Bu rakam ise tamı tamına 190 bin Avustralya dolarıydı. İşte bu günlerde organizasyon şirketi, Tatlıses'in 30 Ekim günü Avustralya'ya geleceğini açıkladı. Ancak 190 bin dolar verilmediği için Tatlıses tereddüt yaşıyordu. Bu sırada Avustralya'da muhasebecilik yapan Metin Bozkurt devreye girdi ve İbo'ya alacakları için garanti verdi. Problemin ortadan kalkması üzerine Tatlıses 1 Kasım'da Melbourne'e uçtu ve hiç dinlenmeden aynı gece sahneye çıktı. Ancak İbo'yu dinlemeye sadece 400 kişi gelmiş ve salonun 4'te üçü boş kalmıştı.

GELENLER DE BİLETSİZ
Organizatörlerin turne yüzünden zarar ettiğini anlayan İbo, onlara jest yaparak program dışı bir konser vereceğini duyurdu. Tatlıses ikinci konserini Baba Bar'da verdi. Ancak bu konserinde de sorunlar onu bırakmadı. Önce asılsız bir bomba ihbarında bulunuldu. Daha sonra konsere gelen 550 kişiden bir çoğunun konseri biletsiz izlediği ortaya çıktı. Ertesi günkü kadınlar matinesi de istenilen ilgiyi görmedi. Organizatörler masraflarını çıkarmak için bütün umutlarını Sidney'de yapılacak konsere bağladılar. Tatlıses, Avustralya'daki ilk konserini bundan tam 16 yıl önce vermişti. O zaman kadrosunda, Ümit Besen, Hülya Süer, Nurhan Damcıoğlu ve Gülistan Okan vardı. Ancak o turne de organizasyon bozuklukları yüzünden kötü geçmişti. Turneyi düzenleyen Abdurrahman Akbulut yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "Melbourne ve Sidney'de yapılacak konserler için Tatlıses'le 75 bin dolara anlaşmıştık. Ancak 100 bin dolar zarar ettik. Zararımı karşılayabilmek için dükkanımı satmak zorunda kalmıştım." Bakalım ülkeye döndükten sonra Tatlıses turnesiyle ilgili neler anlatacak...



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır