kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Mirasyedi koyun

Trilyoner işadamı 90 milyon dolarlık mirasının 15 milyonunu nesli tükenen Manx Loghtan koyunlarına bıraktı.

Avukatları şok oldu
İngiltere'nin en eski yayınevlerinden Blackwell'in sahibi Miles Blackwell servetinin 15 milyon dolarlık kısmını (yaklaşık 24 trilyon) koyunlara bıraktı. Eşinin ölümüne dayanamayarak 3 hafta sonra hayata gözlerini yuman 56 yaşındaki Blackwell'in vasiyetini açan avukatları gözlerine inanamadı. Blackwell, 90 milyon dolarlık servetinin tamamını yardım kuruluşlarına bağışlamıştı. 15 milyon doları ise 'Nadir Bulunan Hayvanları Yaşatma Vakfı'na verilecekti. Blackwell, paranın İskoçya'da yetişen ve nadir görülen Manx Loghtan cinsi koyunlar için harcanmasını şart koştu.

Koyunlar kurtuldu
Ocak ayında şirketi kardeşi Nigel'e bırakan Blackwell'in en büyük amacı eşiyle daha fazla vakit geçirmekti. Ancak Blackwell onun yokluğuna sadece 3 hafta dayanabildi. İngiliz yayıncının rekor bağış yaptığı vakfın yöneticisi Richard Lutwyche "Bu inanılmaz bir olay. Şap hastalığı yüzünden bütün koyunlarımızı kaybediyorduk" dedi. Vakfın yıllık bütçesinin 250 bin dolar civarında olduğunu vurgulayan Lutwyche "Şimdi istemediğimiz kadar paramız var ve artık tek hedefimiz koyunların soylarının tükenmesini engellemek" diye konuştu.

Dünyada toplam 200 tane var
Yalnızca İskoçya'da yetişen Manx Loghtan koyunları, dünyanın en eski ve nadir koyun türlerinden. Ülkede 50 çiftlikte bulunuyor. 4 boynuzlu olduğu gibi 6 boynuzlu türleri de var. Yününün sıcak tutmasından ve lezzetinden dolayı bu koyunlar çok pahalı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır