kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Türkiye, Lalegüzar'ı inşa etti

Terörizmle savaş çerçevesinde Afganistan'a asker gönderecek olan Türkiye, Kuzey Afganistan'a insani yardım yapmaya da devam ediyor.
Türkiye, geçen yıl Taliban tarafından iç göçe zorlanan 10 bin Özbek'i, Rus-Afgan savaşında terk edilen Lalegüzar Köyü'ne yerleştirdi. Hocabahauddin kenti yakınlarındaki köyü yeniden inşa ettiklerini belirten Türkiye'nin Afganistan koordinatörü Aydemir Erman, köy halkı ile biraraya geldi. Erman ve ekibi, Türkiye'den gönderilen 25 ton buğdayı köylülere dağıttı, köyde incelemeler yaptı.

KLİNİK OCAK'TA HİZMETTE
Tamamı Özbekler'den oluşan köye düzenli olarak yardım ettiklerini belirten Erman, "Diğer yardım kuruluşları dağıttıkları çadırların her birine en az 200-300 dolar harcıyor. Biz ise kalıcı olacak şekilde inşa ettiğimiz barınakları 70 dolara mal ettik" diye konuştu. Köyde Özbek çocuklarının eğitim gördüğü tek yer ise Türkiye tarafından yaptırılan 4 sınıflı bir okul. 3 Kasım'dan bu yana bölgede olan Erman, Türkiye'nin köye bir klinik de açacağını belirtti. 7 doktorun bulunacağı klinik Ocak ayı başında hizmete girecek.

Recai KÖMÜR



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır