kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İttifak askerleri Kabil sınırına dayandı

* TALOKAN'I DA ALDILAR: General Dostum liderliğindeki Kuzey İttifakı, Samangan, Sara-i pol, Faryab ve Covcan kentlerini ele geçirdi. En büyük başarı ise kuzeyin en büyük kenti Talokan'a girmek oldu. Çatışmalarda 10 asker öldü. Taliban'ın 20 tankı bırakıp kaçtığını belirten Dostum, ABD bombardımanını beklediklerini, buna göre Kabil'e gireceklerini açıkladı.
* "KABİL'E GİRMEYİN": ABD Başkanı Bush, Kuzey İttifakı'nın Kabil'e girmesinin Pakistan'da karışıklıklara yol açabileceğini söyleyerek, "İttifak'ın güneye ilerlemesini destekliyoruz ancak Kabil'e girmemeliler" dedi. İngiltere Savunma Bakanı Geoff Hoon ise Bush'un aksine "İttifak, Kabil'e girsin" dedi.

* NÜKLEER SİLAHLARI KAÇIRDI: Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in 11 Eylül saldırılarından 2 gün sonra ülkedeki nükleer silahların 6 yeni gizli yere konuşlandırılmasını emrettiği ortaya çıktı.

* KİMYASAL MERKEZLER BELİRLENDİ: ABD, El Kaide'ye ait 2 kimyasal madde üretilen merkez belirledi. Sağlık kliniği görünümündeki bu merkezler vurulmadı.

* "TÜRKLER MEZAR-I ŞERİF'E": Washington'da konuşulan bir iddiaya göre, Bordo Bereliler Mezar-ı Şerif'e konuşlandırılacak. New York Times, "Tim, uluslararası bir güce başkanlık edecek" diye yazdı.

* "TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE": ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, BM Genel Kurulu için New York'a gelen Türk meslektaşı İsmail Cem'e Türkiye'nin operasyonlardaki desteği nedeniyle teşekkür etti.

* "LADİN'İN KOBALT'I VAR": Ladin'in "Kimyasal silahım var" açıklaması olay yarattı. İngiliz hükümeti Ladin'in kimyasal silah üretemeyeceğini açıklarken, İsrail Ladin'in elinde yalnızca kanser tedavisinde kullanılan Kobalt-60 adlı radyoaktif madde olduğunu açıkladı.

* MAFYADAN ALDILAR: Washington Times gazetesi, Taliban'ın silahlarını Rus mafyasından aldığını iddia etti. Malezya'dan Özbekistan'a giden uçaklara doldurulan silahların üzerine "Balık" yazılıyordu. Pilotlar arıza bildirip, Kabil'e iniyor ve silahları Taliban'a teslim ediyordu.

* İNGİLİZLER DE AFGANİSTAN'DA: İngiltere Savunma Bakanı Hoon, İngiliz askerlerinin de Afganistan'da olduğunu ve Kuzey İttifakı'na yardım ettiğini açıkladı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır