kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ladin gelişmeleri Türk TV'lerinden izliyor

Suudi teröristle görüşen Pakistanlı gazeteci Mir: Ladin, bir TV izleme kurulu oluşturdu. Uydu antenleri var. Bunlar savaşı Amerikan ve İngiliz medyasının yanısıra Türk TV kanallarından da takip ediyorlar
Suudi terörist Usame bin Ladin'le 11 Eylül sonrası Afganistan'da röportaj yapan ilk gazeteci olan Hamid Mir, bu kez de CNN Türk'ün konuğu oldu. Pakistanlı gazeteci, Ladin'le yapılan röportajın perde arkasını anlattı, Ladin'in savaşı İngiliz ve Amerikan medyasının yanısıra Türk televizyon kanallarından da takip ettiğini açıkladı.

7 Kasım günü Kabil'e giden Mir, Ladin'in Afgan savaşçıları tarafından karşılandığını, röportajın 8 Kasım sabahı özel olarak hazırlanan nemli bir ortamda yapıldığına dikkat çekti. Evsaf gazetesinin Genel Yayın Müdürü olan Mir, CNN'e bu röportajın ünlü talk-şovcu Larry King sayesinde yapıldığını itiraf etti: Kısa bir süre önce CNN Televizyonu'nda Larry King Live programına katılmıştım. Bu programda Ladin'i bazı politikalarından dolayı eleştirdim. Ladin'le röportaj yapma ortamı hazırlandığında hemen harekete geçtim ve Kabil'e gittim. Röportajın başında Ladin bana "Batılı ya da Amerikalı bir gazeteci beni yaptıklarımdan dolayı eleştirseydi, hiç umursamazdım. Ancak senin gibi bir gazeteci eleştirdi. Bu nedenle kendimi tanıtmak, fikirlerimi anlatmak için röportajı kabul ettim" dedi. Yani bu röportaj Larry King sayesinde gerçekleşti.

Kanal ismi vermedi
Mir'in bu anlattıklarında ilgi çeken şey, Ladin'in CNN'i "izliyor" olmasıydı... Mir de bu dikkat çeken noktayı röportajı sırasında Ladin'e sordu: Siz, televizyon izleyebiliyor musunuz? Uydu anteniniz var mı?.. Cumartesi günü Dawn gazetesinde yayınlanan Ladin röportajına yansımayan bu sorunun cevabı şok etkisi yarattı: Evet!.. Ladin, Mir'e televizyonları kendisinin izlemediğini, bir TV izleme kurulu olduğunu açıkladı. Bu kurul, savaşla ilgili yayınlanan haberleri El Kaide'nin üst yönetimine iletiyordu. Yine Ladin'in Mir'e yaptığı açıklamaya göre, Ladin Amerikan ve İngiliz televizyonlarının yanısıra savaşla ilgili bilgi almak için bazı Türk TV kanallarını da takip ediyordu. CNN'in muhabiri, Ladin'in Mir'e herhangi bir Türk kanalının ismini verip vermediğini sordu. Mir'i cevabı ise "Hayır. Kanal ismi vermedi" oldu.

11 Eylül saldırılarını üstlendiği söylenilen Ladin, Amerika'ya yardım eden müttefik Türkiye'yi hedef alacak mıydı? Mir bu soruya kesin ve net bir cevap verdi: Afganistan'da en az sevilen adam, General Raşid Dostum'dur. Çok cinayetler işledi. Ve Türkiye şimdi bu kişiye destek veriyor. Türkiye bunun sonuçlarına katlanacaktır. Yalnız bunlar benim fikrim. Ladin'in sözleri değil...

11 Eylül'ü üstlendi
Ladin, Ortadoğu'daki militanlar arasında 2 haftadır elden ele gezen bir kasette yaptığı konuşmada 11 Eylül saldırılarını üstlendi. Sunday Telegraph gazetesine göre Ekim'de çekilen görüntülerde Ladin, "Müslümanlar'ın intikamını almak terörizmse, tarih bizi terörist olarak bilsin. Evet, biz de onların masum insanlarını öldürdük" dedi. "İkiz Kuleler'de ölenler, dünyayı sömüren ABD için çalışıyordu" diyen Ladin "2 tür terör var. İyi ve kötü. Bizimkisi iyi terör" dedi. Riyad'da bir kuyumcuya düzenlenen saldırıyı da üstlenen Ladin, emri El Cezire'de yayınlanan videosunda gizli mesajlarla verdiğini açıkladı, ABD'deki şarbon vakalarıyla ilgisi olmadığını belirtti.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır