kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

CIA'nın işi medyumlara kaldı!

ABD istihbaratının, Ladin'in yerini bulmak ve yeni saldırıları engellemek için ünlü medyumlara danışacağı öne sürüldü
Amerikan istihbarat örgütleri terörizmle mücadelede çabuk sonuç almak için 1995 yılında görevine son verdiği medyumları yeniden işbaşına çağırmak zorunda kaldı. Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) terörle mücadelede görev yapacak medyumlar aramaya başladı. İngiliz Sunday Times gazetesinin haberine göre CIA, Transdimensional Systems adlı medyumluk şirketine resmen teklif götürdü. 14 medyumun çalıştığı şirket El Kaide örgütünün kısa süre içerisinde ABD'deki bir stadyuma terörist saldırı düzenleyeceğini açıklamıştı. Daha önce de Washington adına çalışan Angela Thompson-Smith ve Lyn Buchanan adlı medyumlar da CIA'dan teklif aldıklarını doğruladı.

Medyumların görevi ABD'ye düzenlenebilecek terörist saldırıları önceden "görerek" yetkililere haber vermek ve Afganistan dağlarındaki mağaralarda saklanan Suudi terörist Usame bin Ladin'in yerini belirlemek olacak. Medyumlar ve istihbarat görevlileri her gün düzenli olarak toplanarak terörist tehditlerini değerlendirecek. Medyumların saldırı ihtimali gördüğü bölgelerde güvenlik önlemleri artırılacak. Operasyonlar da medyumların verdiği bilgiler doğrultusunda yapılacak.

SSCB'Yİ DE İZLEDİLER
Medyumların tahminleri Başkan Bush'a her sabah sunulan tehdit reporunda da yer alacak. Amerikan hükümeti geçmiş yıllarda da komünizmle mücadele için medyumlardan yararlanmıştı. 1970'li yılların başında "Stargate" adı verilen bir projeyi uygulamaya sokan FBI, medyumlar aracılığıyla Sovyetler Birliği'nin geliştirdiği projeler hakkında bilgi edinmeye çalışmıştı. 1995 yılına kadar Stanford Enstitüsü bünyesinde varlığını sürdüren Stargate programı, komünizmin çöküşünün ardından kapatılmıştı.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır