kapat

23.01.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Aşağılık politika
Bizim siyasetçilerimiz, beliren tehlike işaretlerini görmezden gelmekle kalmıyor, halktan da kaçırıyor.

ÇETİN ALTAN
Fındık, fıstık, çekirdek...
Eski bir siyasetçi, bir arkadaşına: - Ben de diyormuş, Süleyman Bey'in yerine aday olmayı düşünüyorum Cumhurbaşkanlığı'na...

ŞELALE KADAK
Sakıp Sabancı'nın Louvre çıkarması
Sakıp Sabancı, son günlerde durup durup "Ben işçi Hacı Ömer'in oğluyum, nereden başladık, nerelere geldik, şükürler olsun" diyormuş.

ASAF SAVAŞ AKAT
Bugün sınav yapıyoruz
Üniversitede kış sömestresi bitti. Sınav dönemi başladı. Makro ekonomi derslerinde Türkiye ekonomisindeki son gelişmeler üstüne sorular soruyoruz. Hızımı alamadım galiba. Okuyucuları da bir sınavdan geçirelim dedim.

YUSUF SARI
Tepki alımları görülebilir
BİR süredir beklenen satışlar 20.000 seviyesinde yoğunlaştı. Kısa vadeli trend çizgisinin haftanın ikinci gününde kırılması ile kısa vadeli düzeltme de başlamış oldu.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Düzeltme ne kadar devam eder?
Hafta içinde Hazine'nin yaptığı ihalede yıllık faiz yüzde 36 olarak belirlendi. Vadesi dolan iç borcun miktarı 2 katrilyon 109 trilyon lira olmasına karşılık Hazine yeniden 1 katrilyon 935 trilyon borçlandı.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Hükümetin güvence vermesi gerekiyor
Hükümet enflasyonu konusunda kararlı görünüyor. İlk başlarda bu konuya kuşkuyla yaklaşanlar bile, alınan önlemleri gördükçe daha bir güven duymaya başladılar.

MURAT BİRSEL
"SEVGİ"yi yükleyen program!
Müşteri: Çok fazla teknik bilgim yok. SEVGİ yüklemek için ne yapmam gerekiyor? Yetkili: İlk olarak KALBİM dosyasını açmanız lazım. Açtınız mı?

AHMET VARDAR
Bir öğretmen mektubu...
Unutmayalım hepimizin bir öğretmeni vardı. Öğretmen deyince, akla bu kutsal mesleğin elemanları gelir. Kimisinden dayak yemişizdir, kimisinden aferin almışızdır.

HINCAL ULUÇ
Mozart diye bir müzikal!..
Uçal Dalgıç, THY Viyana Müdürü.. Nerdeyse çocukluk arkadaşım.. Bendeki müzikal merakını bilir..

CENGİZ ÇANDAR
Tepeden tırnağa...
Türkiye'de hiçbirşey göründüğü gibi değildir. Türkiye ile ilgili yabancı dildeki uzman yayınlarında sık sık raslanan bir cümle bu. Bu cümleyi kullanan her metni dikkatle okurum ben; zira, bu cümle Türkiye'nin "künhü"ne varıldığının göstergesidir.

GÜLAY GÖKTÜRK
Söylemde devrim
Birşeyi kırk kere söylersen gerçek olur diye bir laf vardır. Turizm Bakanlığı'nın Türkiye tanıtımı için kullanacağı temel sloganı "farklılığı kucaklamak" olarak belirlediğini duyunca bu laf geldi aklıma.

İLKER SARIER
Ölüm listesi yok
Bazı gazeteler, "Hizbullah'ın ölüm listeleri ele geçti" diyor.Hürriyet, Uğur Dündar'ın, iki küçük gazete de Ecevit'in liste başı olduğunu duyuruyor.

YILMAZ KARAKOYUNLU
Türkiye için bir benzetme...
Dünkü yazım üzerine okuyucularımdan elektronik postalar aldım. Bir tanesi hayranlık uyandıran meslek disiplini ve içerik zenginliğiyle yazılmıştı.

TEVFİK YENER
Cansız Balık Lokantası ve Türkçe ezan olayı...
Güzelliği buram buram tütüyordu genç kadının... Eski Kumkapı meyhanesinin göbeğinde bir yanardağ; Siyah gür saçları Pompei, dudaklar lav kırmızı... Gülüyordu kızıl güller saçarcasına...

ALİ ŞEN
Demirel ve Ecevit gibi gençler...
Yaşlı Avrupa ülkelerinin başlarında genç liderler var. Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip Türkiye'nin başında da Cumhurbaşkanımız Demirel ve Başbakanımız Ecevit gibi yaşlı liderler var.

RAUF TAMER
Akla İlk gelen
Şimdi ne olacak?Bakın... Bu canavarlar, tek tek yakalanıp, önce sorgulanacak.Sonra yargılanacak.Karar... Mutlaka idam.Ama Avrupa diyor ki: İdamı kaldırın.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Tapu genel müdürü tapu harcını bilmiyor!..
Perşembe günü Sabah'taki köşemizde, tapu harcının, 2000 yılında yüzde 52 arttığını yazmıştık. Sen misin yazan... Günün erken saatlerinden itibaren fakslar yağmaya başladı. Gönderenlerin de çoğu emlakçı. Şunu belirtiyorlardı.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır