Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Jean-Luc Naret, Türkiye'de gastronomi alanında büyük gelişmeler kaydedildiğini söylüyor ve "Türk mutfağına bayılıyorum," diyor.

TIR şoförlerinden, jet-sosyeteye...

21.03.2009
* Fransa'da 1900 yılında yollarda 3000'den daha az otomobil bulunuyordu. Yine de Michelin kardeşler geleceğin otomobilde olduğuna canı gönülden inanmışlardı. TIR şoförleri ve motorlu taşıtlarla seyahat edenlere yönelik ufak bir rehber hazırlamaya karar verdiler. Bu, meşhur Michelin rehberinin ilk baskısıydı ve Ağustos 1900 yılında 35 bin kopya olarak basıldı.
* O yıllardaki rehber, lastik değişimi ve araç bakımı gibi pek çok yararlı bilgi içeriyordu. Seçme otel ve restoranların listesi sonra geldi.
* 1904 yılında Michelin Belçika rehberi yayımlandı, böylece rehber ilk kez Fransa dışını da kapsar hale geldi.
* 1911 yılına gelindiğinde, o zamana kadar yayımlanmış Michelin rehberlerinin tamamı üst üste dizilse, boyu Eyfel Kulesi'nin 20 katı uzunluğunda oluyordu.
* 1921 yılında Michelin rehberi ücretsiz dağıtılıyordu. Ama AndrMichelin bir gün bir distribütörü ziyaret ettiğinde, rehberlerin tezgâh üstlerini temizlemek için kullanıldığını gördü. Bu olay, bedava devrinin kapanmasına neden oldu. Michelin kardeşler, 'insanlar sadece para ödedikleri şeylere saygı duyuyorlar' felsefesiyle rehberi ücretli hale getirdiler.