Mahmut İm (Emek Mantı) Yeniköy'de Kayseri mantısıyla meşhur Emek Mantı'nın ustası Mahmut İm de enginarlı mantıyı okuyunca ilgilenmiş: "Biz de yeni mönümüze sebzeli mantı çeşitlerini eklemeyi düşünüyorduk. Haşlanmış püre halinde enginarla güzel olur. İsteyen olursa yaparız." İm, ıspanaklı Saray mantısı, balkabaklı ve fesleğen domates soslu Özbek mantısı da yaptıklarını anlatıyor. Özbek mantının özelliği buharda pişmesi. Torteliniye benziyor. Kayseri'nin ünlü cimcik mantısının özelliği ise hamurunun ince olması, içinin az doldurulması. Önceden kurutulan ince hamurdan yapılan bu mantı, isteğe göre fırınlanıyor. (Tel: 0 212 262 69 81)
Yayın tarihi: 3 Mayıs 2009, Pazar Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/05/03/pz/haber,1A741AA2442847428DDE514F19C0875E.html Tüm hakları saklıdır.