Birada devrim yaşıyoruz
Birayı ülkemiz gurmeleri uzun süre sıradan tüketicilerin ucuz içeceği olarak gördü. Bunda yıllarca bizlere değişik markalar altında da olsa, hep aynı lezzet tonlarını taşıyan biraların sunulmasının da payı vardı. Ama bu yıl birada bir devrim yaşıyoruz. Dünyanın farklı özelliklerde çok önemli biraları birbiri ardına geliyor. Bizde de artık onlarla boy ölçüşebilecek farklı biralar üretiliyor. Mehmet Gürs gibi mutfak ustaları ise, gurmelere, bu içkinin yemeklere ne kadar iyi uyum sağlayabildiğini kanıtlıyor. Yemekseverler bugüne dek hiç denemedikleri, yepyeni lezzet yolculuklarına hazır olmalılar. Zira bundan sonra ileri görüşlü şeflerimizin tıpkı şaraplarla yemekleri eşleştirdikleri gibi, farklı biraların yemeklere ne kadar iyi uyum sağladığını gösteren mönüler hazırlayacaklarına kuşkum yok.
|