Bol bol sebze meyve ağırlıklı beslenin. Ama turfanda, hormonlı sebze ve meyveleri yemeyin.
Kızartma, beyaz un, beyaz şeker, kırmızı et ve türevleri, sucuk, sosis gibi şarküteri ürünleri, asitli içecekleri, katkı maddesi bulunan gıdaları mümkün olduğunca az tüketin. Geç saatte yemek yemeyin. çki ve sigaradan uzak durun.
Kepekli bakliyatlar, soğan, sarımsak, semizotu, tropikal meyveler tüketin.
Baharatlar çok önemli antioksidan kaynakları.
Özellikle zerdeçal, biberiye, taze soğan, kişniş, kekik ve tarçın çok ciddi antioksidan etkisine sahipler. Bitki çayları tüketin. Yeşil çay, hindiba, zencefil ve mate gibi. Sağlıklı yemek kadar sağlıklı içmek de çok önemli. Asitli içeceklerden ve kahveden uzak durun.
Maden sodası, iyi bir kaynak suyu, kefir, sulu ayran, alkolsüz malt içecekleri, taze sıkılmış meyve suları, buzlu çay için.
Yayın tarihi: 2 Mayıs 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/05/02/ct/haber,C0E79514EDC74F68B6635102F41B5E55.html
Tüm hakları saklıdır.