kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Riski azaltmak için lifli besin tüketebilirsiniz

ESRA TÜZÜN
ESRA TÜZÜN
26.04.2009
Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltmak için, beslenmenizde mutlaka aşağıdakilere yer vermelisiniz:

* Fındık, meyve ve sebze ağırlıklı beslenin.

*
Lif oranı yüksek kuru incir, hurma, mercimek, nohut, elma, mısır, fasülye ve kepekli yiyecekler tüketin.

* Balık yiyin. Cıva seviyeniz yüksek çıkarsa, hap olarak Omega-3 almanızda fayda var.

*
Doymuş yağ miktarını, diyetinizin yüzde 7'sinin altında tutun. Bunun hesabını, yiyeceklerin üstündeki yağlara bakarak yapabilirsiniz. Zeytinyağında biraz doymuş yağ vardır. Üzerine biraz daha alabilirsiniz.

* Yağı alınmış et yiyin. Yağ miktarı düşük süt için.

*
Şekerli yiyecek ve içeceklerden uzak durun.

* Tuz kullanmayın.

*
Alkolden uzak durun.

* Yemek yedikten iki saat sonra egzersiz yapın.