İLİŞKİLİ HABERLER
Hangi çikolata, hangi içecekle gider?
Hangi çikolata, hangi içecekle gider?
* Muret, çikolataya en çok az tanenli, eskimiş ve şekerli beyaz şarap yakıştığını söylüyor. Kırmızı şarap önerisi ise Hess 2004 cabernet sauvignon.
* Muret, "Türk çayı ile yiyecekseniz beyaz ya da sütlü çikolata tercih edin," diyor.
* Şampanya ve çilekli çikolatayı en iyi eşleşme olarak gösteriyor.
* "Brandy ve konyakla en çok siyah çikolata yakışır, çünkü alkol oranı diğer içkilere oranla daha azdır. Viski ise karamelli ya da fındıklı çikolatayla gider," diyor.
* Kahve ve çikolata eşleşmesinde Muret dikkatli olunması gerektiğini söylüyor: "Her kahve ile her çikolata gitmez. Özellikle espresso tehlikeli bir seçimdir. Acı espresso ile beyaz çikolata yenebilir. Ben özellikle Guatemala kahvesini çikolataya çok yakıştırdım."
* Konu çaya gelince de Muret, şaraptaki kuralın geçerli olduğunu belirtiyor. "Ne kadar az taninli, o kadar iyi," diyor. Beyaz çay, çiçek çayları ve Fransız nane çayı Muret'in çikolataya en çok yakıştırdığı çeşitler.
Yayın tarihi: 18 Nisan 2009, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/04/18/ct/haber,BD43490BF36848F5A5F74189C419E5FD.html
Tüm hakları saklıdır.