kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Hangi çikolata, hangi içecekle gider?

03.04.2009
* Muret, çikolataya en çok az tanenli, eskimiş ve şekerli beyaz şarap yakıştığını söylüyor. Kırmızı şarap önerisi ise Hess 2004 cabernet sauvignon.
* Muret, "Türk çayı ile yiyecekseniz beyaz ya da sütlü çikolata tercih edin," diyor.
* Şampanya ve çilekli çikolatayı en iyi eşleşme olarak gösteriyor.
* "Brandy ve konyakla en çok siyah çikolata yakışır, çünkü alkol oranı diğer içkilere oranla daha azdır. Viski ise karamelli ya da fındıklı çikolatayla gider," diyor.
* Kahve ve çikolata eşleşmesinde Muret dikkatli olunması gerektiğini söylüyor: "Her kahve ile her çikolata gitmez. Özellikle espresso tehlikeli bir seçimdir. Acı espresso ile beyaz çikolata yenebilir. Ben özellikle Guatemala kahvesini çikolataya çok yakıştırdım."
* Konu çaya gelince de Muret, şaraptaki kuralın geçerli olduğunu belirtiyor. "Ne kadar az taninli, o kadar iyi," diyor. Beyaz çay, çiçek çayları ve Fransız nane çayı Muret'in çikolataya en çok yakıştırdığı çeşitler.