kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Ballı krokanlı krep

Malzemeler
*
2 adet yumurta
* Yarım su bardağı un
* 1 çay bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı krema
* Sıvıyağ
İçine:
* 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
* 2 çorba kaşığı labne peyniri
* 1 çay bardağı bal
* Yarım su bardağı fındık
* 4 çorba kaşığı tozşeker
* 2 çorba kaşığı su
Krep için un, süt, yumurta, tozşeker ve kremayı çırpın. Çok az sıvıyağ dökülmüş yapışmaz yüzeyli bir tavaya hamurdan birer kepçe koyarak iki tarafını da pişirin. Pişen kreplerin içine marmelat ve labne peyniri sürün. Rulo şeklinde sarıp, dilimleyin. Servis tabağının ortasına bal dökün. Üzerine krep dilimlerini yerleştirin. Bir tavanın içine şekeri koyup, eriyince suyu ilave edin. Karamelleşen karışıma fındıkları atın. Daha sonra fındıkları yağlı kağıt üzerine alın. Katılaşmadan şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Pudraşekeri serperek servis yapın.

Nohutlu bamya
Malzemeler
*
750 gr. bamya
* 1 adet orta boy soğan
* 1 adet büyük boy domates
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 3 çorba kaşığı sirke
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2 su bardağı sıcak su
* 2 çorba kaşığı tuz
Bir kaba su doldurup, sirke ve tuz ilave edin. Bamyaları bu suya atıp, 20 dakika bekletin. Diğer taraftan ince doğradığınız soğanlarla, küp doğranmış domatesi zeytinyağında 5 dakika kavurun. Sudaki bamyaları süzüp yıkayın. Haşlanmış nohut ve bamyayı tencereye ekleyin. Limon suyunu, tuz ve sıcak suyu ilave edip, 35-40 dakika pişirin.

Kuzu incik
Malzemeler
*
Yarım kg. kuzu incik
* Tuz
* Karabiber
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 adet soğan
* 1 adet havuç
* 3 diş sarmısak
* 2 su bardağı sıcak su
* 1 su bardağı zeytin
Kuzu inciği sudan geçirip, tuz ve karabiber serpin. Bir tencereyi ocağa oturtup, 4-5 saniye ısıttıktan sonra, etleri içine koyun. Çevirerek 5 dakika pişirin. Margarin ekleyin, 5 dakika daha pişirin. Soğanı rendeleyin ve havucu birkaç parçaya bölerek ete ekleyin. Dövülmüş sarmısak ve suyu da ekleyin. 45 dakika, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın. Ocaktan indirmeye 10 dakika kala, çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ekleyin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın