kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat

Yemekler aynı tarzlar farklı

03.04.2009
- En iddialı olduğunuz, size özel yemekler neler?
- Dalak dolması, uskumru dolması, midye dolma, yaprak sarma, topik... Bunların hepsinde iddialıyız ama hiçbiri de bize özel, bize ait değil. Bunlar anneannelerimizden gelen tarifler. Ama biz bunları en güzel şekilde yapmaya çalışıyoruz. Malzemeden çalmıyoruz. Bir de biz burada sadece Ermeni yemeği yapmıyoruz, İstanbul'daki bu ortak kültürün yemeklerini yapıyoruz. Çünkü zaten Ermeni yemeği diye sayabileceğiniz üç-dört kalem var. Sadece pişirme tekniğinde farklılık vardır. Mesela Rumların yaptığı midye dolma farklıdır, Türklerinki farklı, Ermenilerinki farklı. Mesela Ermenistan'da yapılan bir yemekle bizim burada yaptığımız çok farklıdır. Yani yemek kültürü bölgelere özgüdür. Bizim yemeklerimiz de Osmanlı'dan gelen bir kültür aslında.

- Bir de burada kiloyla sattığınız ürünler var...
- Mevsiminde reçeller yapıyoruz. Çilek varken çilek, portakal varken portakal reçeli. Onun dışında tarçınlı, cevizliüzümlü kurabiyeler, poğaçalar, börekler var.