kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Borsa operasyonu Meclis'ten sonra sanat dünyasına sıçradı

Önder ŞUŞOĞLU - Ferit ZENGİN / SABAH
06.04.2009
İMKB'de manipülasyon yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan kişilerin, Orhan Gencebay'ın da aralarında bulunduğu 30 sanatçıyı hisse almaları konusunda yönlendirdikleri ortaya çıktı. İnceleme sürüyor..
İİMKB hisseleri üzerinde manipülasyon yaparak bir ayda 25 milyon tutarında haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 6 ayrı aracı firmaya yönelik olarak gerçekleştirilen soruşturma sürüyor. Dün nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan üçü tutuklandı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasına başlanan manipülasyon çetesinin Bekir Sami Karayal, Murat Aksoy, Duncan Blake ve Galip Öztürk'ten oluşan çekirdek kadrosununun gözaltı süresi bugüne uzatıldı. Küçük yatırımcıları Karayel'den gelen direktifler doğrultusunda yönlendirdikleri belirlenen 14 portföy yöneticisi ise ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün Şişli Adliyesi'ne sevk edildi. 4z kişinin ifadelerinin alınmasına ise devam ediliyor.

3 KİŞİ TUTUKLANDI
11 kişi savcılık sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 3 kişi (Güneş Karababan, Serkan Kıralioğlu, Ercan İbrahim İshal) çete üyesi olmak suçundan sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. Borsa yasaklısı Bekir Sami Karayal'in yönlendirdiği aralarında Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün de bulunduğu manipülasyon çetesine yönelik tarihi operasyon Meclis'in ardından magazin ve iş dünyasına da sıçradı. Polis çetenin yönlendirdiği hisselerden satın alan 150 ünlü ismi belirledi. Dedektifler, aralarında kadın şarkıcılarında bulunduğu magazin dünyasından 30, iş dünyasından 120 önemli ismin ifadesine başvuracak.

'GELİN ŞİKÂYETÇİ OLUN'
Polis, Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre'nin de aralarında bulunduğu ünlülerin hisse senedi hareketlerini de inceleyecek. Polis çetenin manipülasyon yaptığı hisseler nedeniyle mağdur olan küçük yatırımcının Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gelerek şikâyetçi olmalarını istedi.

ÇEKİRDEK KADRONUN SORGUSU SÜRÜYOR
Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınmasına başlanan manipülasyon çetesinin Bekir Sami Karayal, Murat Aksoy, Duncan Blake ve Galip Öztürk'ten oluşan çekirdek kadrosununun gözaltı süresi bugüne uzatıldı.