kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Mart 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TÜRKİYE'DE PSİKOLOJİK HAVA DEĞİŞTİ... Bakan Zafer Çağlayan, otomotiv, beyaz eşya ve konutta vergi teşviki ile beraber Türkiye'nin psikolojik olarak değiştiğini dile getirdi.

Daha çok otomotiv firması Türkiye'de fabrika kuracak

22.03.2009
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, birçok otomotiv firmasının Türkiye'de fabrika yatırımı için kendisiyle temas halinde olduğunu söyledi. İç pazarın kuvvetli olduğunu dile getiren Çağlayan, "Göreceksiniz, yılsonuna doğru üretim merkezlerini Türkiye'ye kuracaklar" dedi..
Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de otomotivde son derece kuvvetli bir iç pazar bulunduğunu belirterek, birçok otomotiv firmasının Türkiye'de yatırım yapmayı planladığını bildirdi. Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Akıl Toplantısı"na katılan Bakan Çağlayan, krizden en az zararla çıkmak için alınan tedbirlerin etkisinin görülmeye başladığını söyledi. Otomotiv sektöründe yapılan ÖTV ve hurda indirimlerinin, neredeyse bir günde otomobilleri satış noktasına getirdiğini ifade eden Çağlayan, otomotiv sektöründeki ÖTV indirimi ve benzer indirimlerle beraber, hurda araç indirimini Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Amerika'nın da yaptığını ancak hiçbirinde Türkiye'deki durumun ortaya çıkmadığını kaydetti.

ÜRETİM TÜRKİYE'YE KAYACAK
Çağlayan, bu ülkelerin hiçbirinde stoktaki otomobillerin aynı gün satılır noktaya gelmediğini, hatta bir çoğunda yaprak bile kımıldamadığını söyledi. Türkiye'nin diğer ülkelerden çok farklı olduğunu, son derece kuvvetli bir iç pazarının bulunduğunu belirten Çağlayan, "Daha birçok otomotiv firması Türkiye'de fabrika kurmak, yatırım yapmak için benimle temas halindeler. Göreceksiniz, bu yılın sonuna doğru, üretim merkezlerini Türkiye'ye kuracaklar" dedi.

KRİZ LAFI DEFANSA ÇEKİYOR
Otomobil siparişlerinin çok azının banka kredileriyle talep edildiğine işaret eden Çağlayan, geri kalan paranın yastık altındaki para olduğunu kaydetti. Çağlayan, şöyle konuştu: "Öyle veya böyle Türk insanında para var. O para, güveni istikrarı gördüğü zaman haklı olarak ortaya çıkıyor. Onun için, özellikle esnaf ve sanatkarın işleri olması için siyasi istikrarı sağlamalıyız. Kriz, battık, yattık, öldük denildiğinde vatandaş kendini kasmaya başlıyor. Defansa çekiliyor. Cebindeki parayı harcamamaya başlıyor." Vatandaşın parasını harcaması için güvenli bir ortama ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Çağlayan, son desteklemelerle psikolojik olarak Türkiye'nin değiştiğini ifade etti.