kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Gazze'de yaşanan soğukkanlı cinayetti"

21.03.2009
İsrailli yedek askerler savaşta yaptıklarını itiraf etti: Evlere girip herkesi vurmamız söylendi. Askerler sivilleri de öldürdü..
İsrail ordusunun aralık ayında Gazze'ye gerçekleştirdiği ve bin 500'e yakın Filistinli'nin ölümüne yol açan operasyonun ardından bu kez söz sırası İsrailli askerlerdeydi. İsrailli gazetelerin, yedek askerlerin eğitimleri sırasında yaptığı itiraflara yer verirken askerlerin sivilleri nasıl öldürdüklerine ilişkin sözleri gündeme bomba gibi düştü. Askerlerden biri, "İsrail güçleri sivilleri öldürdü ve de mülklerine zarar verdi" şeklinde konuştu.

'BU NASIL BİR MANTIKTIR?'
Bir asker ise şunları söyledi: "Komutan bir Filistinli ailenin evlerini terk etmesini istedi. Anne ve çocukları dediklerimizi anlamadı. Geç kalmışlardı çıkmak için. Ancak bir keskin nişancıya sivil oldukları söylenmedi ve o da ateş etti. Hepsi öldü. Hepimiz durmadan ateş ediyor ve yaralanmamak veya ölmemek için öldürüyorduk." Bir başka asker ise, "Bize eve girip katları çıkıp her insanı öldürmemiz istendi. Bu nasıl bir mantıktır" ifadelerini kullandı.

HAHAMLAR: BU DİNİ BİR SAVAŞ
Karşıdan karşıya geçen yaşlı bir kadının vurulmasına tanık olan bir diğer İsrailli askerse yaşadıklarını şöyle anlattı: "Onun şüpheli olup olmadığını bile bilmiyorum. Ancak subayımın nişancılara onu vurmasını söylediğini biliyorum. Bu soğukkanlı bir cinayettir." Ayrıca Dökme Kurşun adlı saldırıya katılan askerler, Yahudi hahamların kendilerine "Yahudi olmayanlara karşı dini bir savaş yürütüyoruz" dediklerini öne sürdü. İsrail ordusunun bu açıklamaları yapan askerler hakkında soruşturma başlattığı belirtildi.