kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Mart 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül'ün nevruz mesajında 'etnik köken' vurgusu

21.03.2009
Gül, nevruz mesajında geçen yılın aksine iki kez "etnik köken" ifadesini kullandı. Gül, "Farklılıklarımız ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır. Herkes kendi geleneklerinde nevruzu kutlayacaktır" dedi..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, nevruz mesajında, "Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz ülkenin en büyük zenginlik kaynağıdır" dedi. Gül, geçen yılın aksine iki kez "etnik köken"e vurgu yaparken, her Türk vatandaşının milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunu belirtti. Gül, nevruz nedeniyle şu mesajları verdi:
* Nevruz, kardeşçe şenliklerle ve huzur içinde kutlanması gereken, bir bütün olduğumuzu hatırlatan bir bayramdır. Türkiye ve bütün Türk dünyası, insanlık için mutluluk ve huzurun anahtarının, barış ve adalet olduğunun bilincindedir. Yan yana omuz omuza çeşitli etkinliklerle kutlanan nevruzda Türk dünyası, ayrımcılığın olmadığı bir dünya, barış ve kardeşlik özlemini vurgulamaktadır.
* Türkiye farklı inançlara, dillere etnik köken ve kültürlere sahip insanların bir arada huzur içinde yaşadığı, farklı sosyolojik gerçekleri ve gelenekleri bünyesinde barındıran bir ülkedir. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz ülkemizin en büyük zenginlik kaynağıdır.
* Dolayısıyla herkes kendi gelenekleri çerçevesinde nevruzu kutlayacaktır. Milletimiz, zenginliklerimize her zaman sahip çıkacak, her Türk vatandaşın etnik kökeni, dili inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun bu milletin ayrılmaz ve eşit bir parçası olduğunun bilinciyle yarınlara güvenle yürüyecektir.
* Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarımızın huzurunu temel alan bir anlayışla, geleceğe güçlü şekilde ulaşması için hepimiz elbirliği içinde çalışıyoruz. Bu ülke hepimizindir.
* Birlik ve beraberliğimizden aldığımız güçle, omuz omuza vererek, sevgi değerlerimize saygı duyarak hedeflerimizi yakalayacağımıza, herkesin sorumlulukları doğrultusunda hareket edeceğine inancım tamdır.

ERDOĞAN'IN MESAJI
Başbakan Tayyip Erdoğan da yayımladığı nevruz mesajında, baharla birlikte tabiattaki yenilenme ve tazelenmeyi müjdeleyen nevruzun yeni bir başlangıcın sevinç ve neşeyle kutlandığı gün olduğunu vurguladı. Erdoğan, mesajında şunları vurguladı: "Bugün yakılan ateş, şiddetin ve öfkenin değil, aksine gönüllerimizdeki sevginin, dostluğun ve kardeşliğin meşalesidir. Bu günler, birliğin, kardeşliğin her zamankinden daha çok öne çıkması gereken günlerdir.'

Nevruz ateşi yandı
Bugün tüm yurtta çeşitli etkinliklerle kutlanacak olan nevruz coşkusu dün üniversitelerde yakılan ateşlerle başladı. Hatay'da öğrenciler elbiseleriyle ateş yakarken Mersin Üniversitesi'nde bir grup öğrenci ateşten atlayıp, halay çekti.