Patatesleri soyup, yarım santim kalınlığında yuvarlak halkalar halinde doğrayın. Bir tencereye alıp, üzerine süt, tereyağı, krema, tane biber ve tuz ekleyin. Ocağa oturtup, yarı yarıya pişirin. Tencereden alıp, bir fırın kabına dizin. Tencerenin dibinde kalan sütlü karışımı üzerine gezdirin. İnce kıyılmış sarmısak ve biberiye yapraklarını ekleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında patatesler kızarana kadar pişirerek servis yapın.
Malzemeler
*
12 adet orta boy patates
* 2 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım paket krema
* 1 tatlı kaşığı renkli tane biberl 1 adet taze sarmısak
* Tuz
* 3 dal taze biberiye
* 1 çaybardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* * *
Çökelek salatası
Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivri biberi doğrayıp, bir kapta karıştırın. Üzerine ufaladığınız çökeleği katın. Ardından üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin ve malzemeyi harmanlayın. Servis tabağına aktararak servis yapın.
Malzemeler
*
100 gr. çökelek
* 2 adet taze soğan veya yarım kuru soğan
* Yarım demet maydanoz
* 1 adet domates
* 1 adet sivri biber
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* * *
Portakallı incir tatlısı
Kuru incirlerin sap kısımlarını çıkarıp, içlerini parmağınızla açın. Ceviz, tozşeker ve tarçını karıştırın. Bu malzemeyi incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Malzemeler
*
400 gr. kuru incir
* 1 su bardağı ceviz
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* Yarım su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı portakal suyu
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 12 Mart 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/12/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.