kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Mart 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Erdoğan Ordu mitinginde Türkiye" nin krizi en azıyla atlatacağını söyledi.

'Halkçıyım demekle olmaz, halkın derdiyle dertleneceksin'

Nesibe CEYHAN/ORDU Ahu BOZLAR /TRABZON
12.03.2009
Muhalefete "Bunlar 'Atatürkçüyüz' diyorlar. Ne Atatürkçüsü. Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler" diyen Erdoğan, ekonomik krize de değinerek "Krizin etkilerini Türkiye de hissetti ama Türkiye bu krizi en azıyla atlatacak" dedi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde yaptığı konuşmada, "IMF anlaşması gecikiyor" diyenlere çattı. Erdoğan, "Bunlar hükümetleri sıkıştırarak nemalanmaya alışmışlar. Anlaşmayı niye geciktiriyorsun?' diye soruyorlar. Sana mı soracağım? Türkiye'nin menfaatine olursa imzalarız. Milletin menfaatine olmayacaksa imzalamayız" dedi. "CHP 'biz Cumhuriyet'ten eskiyiz' diyor. Ne yaptın onu söyle" diyerek CHP lideri Deniz Baykal'a yüklenen Erdoğan, "Eski olsan ne yazar, ne yaptın. Cumhuriyet'i sen kurmadın, millet kurdu. Halkçıyım demekle olmuyor bu iş. Halkın derdiyle dertleneceksin. Şunu biz yaptık" diye konuştu. Erdoğan, muhalefete yüklenmeye "Bunlar 'Atatürkçüyüz' diyorlar. Ne Atatürkçüsü. Bunlar Atatürk üzerinden geçinenler. Samimi, dürüst değiller" diye devam etti. Dünyada büyük bir finans krizinin olduğunu belirten Erdoğan "Krizin etkilerini Türkiye de hissetti ama, bu krizi en azıyla atlatacak"dedi.

'VAR MISIN?'
Erdoğan Trabzon mitinginde muhalefeti eleştirirken "Ya benim ne işim var padişahlıkla. Padişahlık devri kapandı. Böyle bir derdim yok. Kendisi yıllardır her seçimi kaybediyor. Hem de saltanat kayığından inmiyor" dedi. Baykal'ın partisi hakkında yüzde 52 kriteri koyduğunu belirten Erdoğan " Sen ne alacaksın onu söyle. Diyorum ki 'Baykal sen birinci parti olmazsan siyaseti bırakmaya var mısın?" diye seslendi. Erdoğan'ın konuşması sırasında CHP'li Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu belediye binasının balkonuna çıkarak vatandaşları bir kaç dakika selamladı.