kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mart 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan, Rize'deki mitingde halka hitap etti.

'Padişahlığa' sert tepki

BÜLENT AYDEMİR / ARTVİN
06.03.2009
Başbakan Erdoğan, "Padişahlık peşinde koşuyor" eleştirilerini "terbiyesizce, ahlaksızca" diye niteledi. "Derdimiz gönüllerin sultanı olmak" diyen Erdoğan, "29 Mart'ta son manşeti bu millet atacak" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Artvin ve Rize'de miting düzenledi. Erdoğan Artvin'de isim vermeden Ergenekon soruşturmasına atıfta bulunarak, Baykal'a, "Belki bunun ardından senin bilmediğin şeyler çıkacak. Bekle, sabırlı ol" çağrısında bulundu. Erdoğan, Rize'deki mitingde "Padişahlık peşinde koşuyor" eleştirilerini "Terbiyesizce, ahlaksızca" diye niteledi. Erdoğan, Artvin'de şu mesajları verdi: n Biz mafya, çetelerle, hukuk dışı odaklarla mücadele etmeye çalışıyoruz; onlar bunu da engellemeye çalıyorlar. Sayın Baykal çıkıyor ben onların avukatıyım diyor. Hani yargıya güveniyorduk. Sana ne oldu? Niçin bunu takip etmiyorsun. Belki bunun ardından senin bilmediğin şeyler çıkacak. Bekle, sabırlı ol. n İkide bir 'çık televizyona' diyor. Ben televizyonda kiminle konuşacağım? Bu ülkenin Başbakanı'na maganda diyenle mi konuşacağım, külhanbeyi diyenle mi konuşacağım? Zaten çıkıyor başka açıklamalar da yapıyor; 'Ben daha önce sahtekâr demiştim ama yargı beni haklı buldu' diyor. Yargı kararını verirken millet adına verir. Millet 29 Mart'ta konuşacak. n Sayın Baykal dün Yalova'da konuşmuş; sözlerini tekrar etmeyeceğim. Bir ülkenin Başbakanı'na, seversin sevmezsin, bunlar söylenir mi? Siyasetin seviyesi bu kadar düşürülür mü?

'ŞANTAJA TAVİZ YOK'
Erdoğan, Artvin'den sonra geçtiği Rize'de düzenlenen mitingde, "Padişahlık" nitelemelerine tepki gösterdi. Erdoğan şöyle dedi: "Tek hedefimiz var o da gönüllerin sultanı olabilmek. Başka sultanlık tanımıyorum. Bana terbiyesizce, ahlaksızca 'Padişahlık peşinde koşuyor' yakıştırmasını yapanlara sesleniyorum. Bizim öyle bir derdimiz yok. Biz gönüllere sultan olmak istiyoruz." Erdoğan medyaya da seslenmek istediğini belirterek şunları söyledi: "Hiç kimsenin elindeki imkânları şantaj aracı olarak kullanmasına da taviz vermeyeceğiz. 29 Mart'ta son manşeti bu millet atacak, biz atacağız, benim 81 viyaletim atacak."