Bir tencerede kaynattığınız tuzlu suda makarnayı 12 dakika haşlayın ve soğuk sudan geçirerek süzün. Daha sonra kağıt havluyla kurulayın. Bir kasede mısır unu, tuz, karabiber ve pul biberi iyice harmanlayın. Makarnayı bu karışıma bulayın. Kızdırdığınız sıvıyağa makarnayı atıp, yaklaşık iki dakika, altın rengi oluncaya kadar kızartın. Diğer yanda sos malzemelerini karıştırın. Makarnanın üzerine biraz tuz serpip, sosla birlikte ılık olarak servis yapın.
Malzemeler 8 Kişilik
*
250 gr. kelebek makarna
* Yarım su bardağı mısır unu
* Tuz
* Karabiber
* Pulbiber Sosu için:
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı kuru nane
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı pulbiber
* * *
Piliç külbastı
Renkli biberlerin çekirdekli kısımlarını çıkartın ve dilim dilim kesin. Soğanları da piyazlık doğrayın. Tavuk etlerine karabiber ve tuz serperek ızgarada pişirin. Ayrı bir tavaya yağı koyun ve soğanları kavurun. Sonra biberleri ilave edin. Karabiber ve kekik de koyun. Ezilmiş sarmısakları da ilave edin. Büyük bir tencerenin içine ızgarada pişen tavuk etlerini alın. Kavurduğunuz soğanlı karışımı da tencerenin içine koyun ve bir bardak tavuk suyu ilave edin. Pişince üzerine kekik serperek servis yapın.
Malzemeler 6 Kişilik* 3 adet tavuk göğsü
* 2 adet soğan
* Karabiber
* 2 adet renkli biber
* Tuz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 4 diş sarmısak
* Kekik
* 1 su bardağı tavuk suyu
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 5 Mart 2009, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/05/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.