Krep harcının tüm malzemelerini bir kapta çırpın. Hafif yağlanmış yapışmaz yüzeyli bir tavaya, bir kepçe yardımıyla krep harcından dökün. Bir yüzü pişince çevirerek ikinci yüzünü de pişirin. Karışım bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Bir tavada kıymayı kavurup, soğan, yağ, biber, domates ekleyip, 10 dakika pişmeye bırakın. Pişen krepin üzerine kıymalı harcı koyun, rulo yapın. Bütün kreplere aynı işlemi tekrarlayın. Rulo krepleri bir tepsiye dizin ve üzerlerine kaşar peynirlerini paylaştırın. 200 derecelik fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirin.
Malzemeler
*
250 gr. kıyma
* 2 adet sivri biber
* 2 adet domates
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Karabiber
* Tuz Krep için:
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı unÜzeri için:
* 3 çorba kaşığı kaşarpeyniri
* * *
Kandil simidi Hamur için gereken tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, halka şeklini verin. Un, şeker, su ve yumurta aklarını bir kapta iyice çırpın. Simitleri önce bu harca bulayın, daha sonra susama batırın. Bir fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.
Malzemeler
* 4 su bardağı un
* 20 gr. yaş maya
* 2 adet yumurta
* 4 çorba kaşığıtereyağı
* 2 çorba kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı mahlep
* 1 tatlı kaşığı tuzÜzeri için:
* 2 çorba kaşığı un
* 1 tatlı kaşığı şeker
* 1 çay bardağı su
* 2 adet yumurta akı
* 1 su bardağı susam
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın
Yayın tarihi: 4 Mart 2009, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2009/03/04/gny/korkmazel.html
Tüm hakları saklıdır.