kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Stadta tanıtım Aziz Yıldırım (soldan üçüncü) ve Ateş (sağdan ikinci) kartın tanıtımını Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yaptı.

Kriz taraftarı da vurdu Fenerium'un geliri düştü

01.03.2009
Fenerbahçe'nin Denizbank ile birlikte geliştirdiği kredi kartının tanıtımında konuşan Aziz Yıldırım, gelirlerinin krizde yüzde 10-15 düştüğünü söyledi..
Dünya piyasalarını sarsan küresel ekonomik kriz futbol takımlarının gelirlerini de olumsuz yönde etkiliyor. Sahip olduğu 63 mağaza ile Türkiye'nin en büyük perakende zincirlerinden birisini yöneten Fenerbahçe'nin lisanslı ürün satışları da krizin etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 15 civarında azaldı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Kriz, birçok sektörü etkilediği gibi bizi de etkiledi. Fenerium satışlarında da yüzde 10-15 bir azalma var'" diye konuştu. Bu açıklamalara göre, 2007'de 47 milyon TL satış geliri elde eden Fenerium, 2008'i 38 milyon TL gelir ile kapattı. Bu rakam 2008 yılı için hedeflenen 55 milyon TL'lik gelirin ise oldukça gerisinde kaldı.

GELİRİN %10'U YAYINDAN
Denizbank'ın Fenerbahçeli taraftarlara özel olarak geliştirdiği 'Fenerbahçe Bonus Card'ın tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Yıldırım, görev geldikleri 1998'de Fenerbahçe bütçesinin yüzde 80'ini oluşturan yayın gelirlerinin bugün, yüzde 10'a düştüğünü belirterek kulübün toplam bütçesinin 220 milyon dolara ulaştığını söyledi. Denizbank'ın, Fenerbahçe'ye her zaman katkı sağladığını belirten Yıldırım, "Bu, kart uygulamasının da başarılı olacağına inanıyorum" dedi. Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş de "Fenerbahçe Bonus Card, Bonus Card'ın bütün özelliklerini taşımasının yanı sıra, Fenerbahçelilere, bilet temininden alışverişe birçok alanda sağlanan indirim ve önceliklerden yararlanma imkânı sunacak" dedi. Harcamalardan sağlanan gelirin bir kısmının, kulübe bağış olarak aktarılacağını anlatan Ateş, "İlk yıl 50 bin karta ulaşacağımızı ve kartın Fenerbahçe'ye katkısının, 1.5 milyon dolara yakın bir tutar olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.