kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Şubat 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sağlıklı yemekler

EBRU ŞALLI TAN
27.02.2009
Merhaba sevgili okurlar! Hepinize neşeli bir cumartesi günü diliyorum. Bugün sizlere parmesan peynirli pazı çorbası ve yanında da ayvalı pilav tarifi veriyorum. Hayatınızdan lezzet ve sevgi eksik olmasın. Afiyet olsun...

Parmesan peynirli pazı çorbası
(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
Pazıları yıkayıp, iri iri doğrayıp tencereye koyun. Soğan, sarımsak ve patatesi de aynı şekilde doğrayıp suyunu ekleyin. Ardından sütünü de ilave edin. Kaynayıncaya kadar pişirin. Tuz ve taze karabiberin ardından yağını da ekleyin. Malzemeler kaynadıktan sonra blendırdan geçirin ve kaselere servis yaparken üzerine parmesan peyniri serpin.

Malzemeler
* 500 gr. pazı
* 1 orta boy soğan
* 1 orta boy patates
* 2 diş sarımsak
* 1 çay bardağı süt
* 6 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (Kars gravyeri de olur)
* 5 ya da 6 su bardağı su
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Tuz
* Taze karabiber

* * *
Ayvalı pilav
(8 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
Ayvaları küp küp doğrayın. Yağları tencereye koyup ayvaları 5 dakika kavurun. Sonra fıstıkları da biraz kavurup, pirinçleri ayvalara ilave edin. Dolmalık üzüm, fıstık, tuz, şeker ve suyu da ekleyip, kısık ateşte pişirin. Tarçını ilave ettikten sonra biraz karıştırıp, demlenmeye bırakın.

Malzemeler
* 2 su bardağı pirinç
* 2 adet ayva
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 yemek kaşığı dolmalık üzüm
* 3 su bardağı ılık su
* 2 çay kaşığı tarçın.
* 2 adet kesme şeker
* Tuz